Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Αντιμετωπίζοντας τους «Δράκους» της ζωής μας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια με τη δρ. Όλγα ΚωνσταντίνουΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Αντιμετωπίζοντας τους «Δράκους» της ζωής μας 
μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια
με τη δρ. Όλγα Κωνσταντίνου
Από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 5 μμ
 


Πώς τα βγάζουμε μέχρι τώρα πέρα στη ζωή μας με τους εσωτερικούς μας «Δράκους»;  Κάποιοι μπορεί να έχουμε επιλέξει τη σιωπή, την αποφυγή, κάποιοι άλλοι την επιθετικότητα ή την παράδοση άνευ όρων. Ας δοκιμάσουμε να πάρουμε μια μικρή απόσταση και να τους ξανακοιτάξουμε. Με τι μοιάζουν; Τι σχήμα έχουν; Τι χρώμα; Ας δοκιμάσουμε να συνομιλήσουμε λίγο μαζί τους. Τι μηνύματα προσπαθούν να μας στείλουν; Σε τι μας προσκαλούν; Ποια είναι η ιστορία τους; Πώς και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη ζωή μας; Μέσα από την αφήγηση μύθων και παραμυθιών θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε δυναμικά ίασης από τους «δράκους» μας  και να αποκωδικοποιήσουμε τα ίχνη τους. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια  διάρκειας 3 ωρών το καθένα με την εξής θεματολογία:

Ο «δράκος του φόβου
Ο «δράκος» του τραύματος
Ο «δράκος» της εξάρτησης
Ο «δράκος» της ανησυχίας
Ο «δράκος» της θλίψης

Η Όλγα Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος, διδάκτωρ κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία ενηλίκων και παιδιών. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, στη συστημική ψυχοθεραπεία και στην Τραυματοθεραπεία. Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογικών Εφαρμογών, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για την παραβατικότητα ανηλίκων. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις σε συνέδρια. Εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) ως ψυχολόγος από το 2003. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001.


Πρόγραμμα συναντήσεων στη Βιβλιοθήκη ΑΝΘΟΣ:

19 Νοεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου, 7&21 Ιανουαρίου, 4 Φεβρουαρίου

5-8 μμ             

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 2752047380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου