Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ με τη δρ. Kατερίνα Κωστή



ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ
με τη δρ. Kατερίνα Κωστή

Από 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή μέχρι 16 Δεκεμβρίου
 


Η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου σας καλεί σε ένα θεατρικό εργαστήρι, με τη μορφή σχεδίου εργασίας που αναπτύσσεται σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις και το οποίο απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών. Το πρόγραμμα ξεκινά με συνεδρίες ανάκλησης μνήμης, οι οποίες ενσωματώνουν παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για την Τρίτη Ηλικία, αφηγήσεις ιστοριών και αυτοσχεδιασμούς. Το υλικό που συγκεντρώνεται από τα εργαστήρια μπορεί να καταλήξει σε παράσταση, συνήθως με τη μορφή «θεάτρου της κοινότητας».

Το θέατρο για ηλικιωμένους αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική στον Αγγλοσαξονικό κυρίως χώρο. Αναπτύσσεται σε θεατρικούς οργανισμούς, μουσεία κι άλλους χώρους πολιτισμικής αναφοράς με στόχο να αναδείξει την αξία της ζωής από την οπτική των ηλικιωμένων ατόμων, μέσω της διερεύνησης των αναμνήσεων και της πείρας τους στη σύγχρονη εποχή.

Η Κατερίνα Κωστή εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 1993 αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών, ενώ το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Α.) από το Μ.Π.Σ. Μουσειακές Σπουδές του Ε.Κ.Π.Α. Τον Μάρτιο του 2016 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει υπηρετήσει ως υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, σκηνοθετεί παραστάσεις νεανικών εφηβικών ομάδων. Από τον Ιούλιο του 2016 εκπονεί σχετική μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και την Τρίτη Ηλικία. 


Πρόγραμμα συναντήσεων:
11, 18, 25 Νοεμβρίου & 2, 9, 16 Δεκεμβρίου 7-8.30 μμ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
2752047380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου