Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Γίνε Λιμπρετίστας!!

 Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, και επιπλέον θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να δεις το έργο σου να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη( στην θεματική ενότητα Μικρός Συγγραφέας) και στην παιδική ηλεκτρονική εφημερίδα  kidpress.gr, αλλά και να γίνεται αληθινή όπερα μελοποιημένη από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, η οποία θα διαγωνιστεί  στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή το Μάρτιο του 2011!
Εμείς σου δίνουμε έτοιμο το θέμα της όπερας, την πλοκή και τους ήρωες:

Θέμα: Λιμπρέτο με τίτλο «ΤΟ  ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΟΛΙ»

Υπόθεση: Ένας βασιλιάς μισούσε την μουσική και την ομορφιά. Δεν δίστασε να φυλακίσει ακόμα και την κόρη του για να μην τραγουδάει. Ένας τσιγγάνος με ένα μαγικό βιολί ελευθέρωσε την κοπέλα και κατάφερε να μαλακώσει  την πέτρινη καρδιά του βασιλιά , χάνοντας όμως την δική του μαγική δύναμη.
Ο βασιλιάς τότε άρχισε να τραγουδάει και το μαγικό βιολί ζωντάνεψε.
Ήρωες
Ο ράτιος Βασιλιάς
Π ρόκας βοηθός βασιλιά (καρφί)
Ε ντυ ο τρελλός
Ρ όζα η κόρη του βασιλιά
Α μίρ ο τσιγγάνος βιολιστής
Βασίσου στην παραπάνω ιστορία, συμβουλεύσου τις αναλυτικές οδηγίες συγγραφής λιμπρέτου στην ενότητα ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, βάλε τη φαντασία σου και το ταλέντο σου να μεγαλουργήσουν και στείλε μας:
  1.  2-6  σελίδες με κείμενο -  (αφήγηση και διαλόγους) βασισμένους στην ιστορία που διάβασες (οι ήρωες μπορεί να αλλάξουν ή να χρησιμοποιηθούν όσοι επιλέξεις)
  2. 2 τουλάχιστον τραγουδάκια, δηλαδή τους στίχους ποιημάτων που θα μελοποιηθούν (συμβουλεύσου το τραγούδι -πρότυπο στην ενότητα ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)
Τα βραβεία αναλυτικά:
1ο βραβείο: Ανέβασμα του έργου στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, 2 εισιτήρια για παραστάσεις και 4 βιβλία των εκδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
2ο βραβείο: 2 εισιτήρια για παραστάσεις και 4 βιβλία των εκδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
3ο βραβείο: 2 εισιτήρια για παραστάσεις και 4 βιβλία των εκδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου