Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Διαγωνισμός “Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά”

Για πρώτη φορά, πιλοτικά, διοργανώνεται ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός για να απονεμηθεί το "Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά" (Best Children's Online Content European Award 2011).
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.saferinternet.org) και το Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/saferinternet). Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει και να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το οποίο ήδη υπάρχει online, καθώς επίσης να ενθαρρύνει την παραγωγή ποιοτικού online περιεχομένου που μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά (να διδάξει, να πληροφορήσει, να καλλιεργήσει και να διεγείρει την φαντασία, να δημιουργήσει νέες δυνατότητες κλπ.).
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για συμμετοχές σε δύο κατηγορίες:
  • o Α' - Οργανισμοί και ενήλικες ιδιώτες (άνω των 18 ετών): ιδιώτες (μόνοι ή υπό την υποστήριξη κάποιου οργανισμού), δημόσιοι φορείς, μη κερδοσκοπικές / μη κυβερνητικές οργανώσεις
  • o Β' - Νέοι 12-17 ετών: ατομική συμμετοχή, σχολικές τάξεις / ομάδες νέων
Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν σύμφωνα με βάση μια σειρά από κριτήρια, όπως ωφέλεια για το κοινό που απευθύνεται, ελκυστικότητα, αξιοπιστία και χρηστικότητα.
Οι νικητές του ελληνικού διαγωνισμού θα λάβουν ειδικό έπαθλο από την υπουργό Παιδείας σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, που είναι και η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο νικητής του α' βραβείου σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες των εθνικών διαγωνισμών θα διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι νικητές του πρώτου Ευρωπαϊκού βραβείου θα λάβουν βραβείο σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2011.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμβουλευτούν τους κανόνες και τα αναλυτικά κριτήρια του διαγωνισμού, στη διεύθυνση www.saferinternet.gr. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@saferinternet.gr .

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου