Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού

«Το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι ζωντανεύει στο Άργος»

«ΜΑΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ»θα σκορπίσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους και η παιδαγωγός τους κα Ματίνα Λαλουκιώτη, για να ζωντανέψει η μαγεία των Χριστουγέννων στα παιδιά όλου του κόσμου !!!
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010,     11.30 το πρωί,  χώρος της Παιδικής-Νεανικής Βιβλιοθήκης.

Οι αναφορές των παγκόσμιων οργανισμών δηλώνουν με πολλούς τρόπους ότι η παγκόσμια υποχρέωση, που έχουμε όλοι απέναντι στα ΠΑΙΔΙΑ, έχει γίνει πραγματικότητα, καθώς μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1989) & την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (1990), όλο και περισσότερα ΠΑΙΔΙΑ γεννιούνται υγιή, σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ΠΑΙΔΙΩΝ διασφαλίζεται το δικαίωμα να διαβάζουν, να γράφουν, να είναι ελεύθερα να μελετούν, να παίζουν, το δικαίωμά τους ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
Ωστόσο, εκατομμύρια ΠΑΙΔΙΑ εξακολουθούν να υποφέρουν από την εξαθλίωση της φτώχειας, να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, να υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, να ακρωτηριάζονται στους πολέμους, να ορφανεύουν, να σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.
Γι’ αυτό     ας επικαλεστούμε όλο μας το κουράγιο και την υποχρέωση για να βοηθήσουμε την  καθημερινή πραγματικότητα των ΠΑΙΔΙΩΝ. Τους το οφείλουμε. Γιατί τα παιδιά  αποτελούν την αστείρευτη πηγή της ανθρώπινης προόδου.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση, στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία ….. Η καλύτερη αξιοποίηση των δημοσιών χώρων, ….. η ενίσχυση των χώρων … δημιουργικής απασχόλησης, των βιβλιοθηκών, ….  αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την έμπρακτη απόλαυση του δικαιώματος αυτού. [∆Σ∆Π, άρθρο 31].  Αυτή είναι η διαπίστωση της Ανεξάρτητης Αρχής ¨Συνήγορος του Πολίτη¨ με την θεσµοθετηµένη δράση ¨Συνήγορος του Παιδιού¨. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, είναι μια αφορμή για προβληµατισµό, σχετικά µε τις ευθύνες όλων μας, και αυτή την ιδέα θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου μέσα από το παραμυθάκι της Μάρως Θεοδωράκη «ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ και ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ !», που έχουν διαβάσει πολλά παιδάκια στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους.
   Μια γλυκιά χιουμοριστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με μπόλικη ζάχαρη και λαχταριστό μέλι ξετυλίγεται στην μικρή Γαρουφαλιά. Πρωταγωνίστριες η κυρά-Μερόπη, η κυρά-Φροσύνη και … τα πιο διαλεχτά σπιτικά γλυκά. Ασυναγώνιστες οι δυο κυράδες, θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση στο χωριό με τα τρελά καμώματά τους !!!
Κι όταν τα μελομακάρονα με τους κουραμπιέδες μπουν για τα καλά στο παιχνίδι, τότε ετοιμαστείτε για… δράση! Οι μικροί θεατές  συμμετέχουν στη δράση, φτιάχνοντας δωράκια … μελομακάρονα & κουραμπιέδες, για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η Ματίνα Λαλουκιώτη  με ομάδα παιδιών από το ΚΔΑΠ Νοτίου Άγρους, αφηγούνται με θεατρικό ύφος το παραμύθι και ερμηνεύουν τα τραγούδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου