Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Βιβλιοθήκη Παρασκευή Ζούλια στη Μήλο

Ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του ΕΠΑ.Λ Μήλου στη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια

Το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου (ΕΠΑ.Λ Μήλου) και η δανειστική του βιβλιοθήκη κοινοποίησε στα ΜΜΕ της Μήλου επιστολή που αναφέρει και στηρίζει τη προσπάθεια και το έργο για τη Βιβλιοθήκη Παρασκευή Ζούλια.

Ένα μικρό απόσπασμα ακολουθεί ενώ στο τέλος του κειμένου παρατίθενται το πλήρες κείμενο.

(Απόσπασμα) Το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου (ΕΠΑ.Λ Μήλου) και η δανειστική του βιβλιοθήκη, με τους καθηγητές που το επανδρώνουν, εκφράζουν τις δημόσιες ευχαριστίες τους για μια αξιέπαινη ενέργεια. Εμείς δηλώνουμε την απόλυτη υποστήριξη μας σε αυτή την πρωτοβουλία. Στους δύσκολους καιρούς της αναξιοπιστίας που ζούμε τέτοιες ενέργειες αποτελούν μια ηλιαχτίδα στην καταχνιά της απογοήτευσης και εξατομίκευσης που κυριαρχεί γύρω μας. Μας δείχνουν πως η ζωή δεν είναι μόνο επιβίωση. Η καλλιέργεια της γνώσης και ευαισθησίας που φέρνει το ‘ταξίδι’ του βιβλίου είναι απαραίτητος όρος για την υπέρβαση της οποιασδήποτε κρίσης. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μας για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας. Το οφείλουμε στη μνήμη της Παρασκευής…

Την επιστολή υπογράφουν ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Μήλου κ. Καραμήτσος Θεόδωρος και ο κ. Μάλλης Γιώργος Υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης του ΕΠΑΛ. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
ΕΠΑΛ Μήλου


Η Παρασκευή Ζούλια είναι ένα από τα τρία θύματα της εμπρηστικής επίθεσης αγνώστων κατά των εργαζομένων της Marfin-Egnatia τράπεζας, υποκατάστημα Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010.

Δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες της Παρασκευής που ξεχωρίσαμε: την αγάπη της για το βιβλίο και το νησί, τη Μήλο. Θέλοντας να διατηρήσουμε στο χρόνο ένα κομμάτι του πνεύματός της, σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε το ΕΠΑ.Λ Μήλου και την τοπική κοινότητα να εμπλουτίσει τη νεόκτιστη βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο κτίριο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου