Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ταξιδιάρα Ψυχή"


Μια ταινία για έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ’80 και έως σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει τη σκέψη».

Το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου πήρε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ "Ταξιδιάρα Ψυχή" θα γίνει στον κοινωνικό χώρο Δον Κιχώτης (Καλαμαρά 4, Άργος) τη Παρασκευή 01 Απριλίου , ώρα 20.00. 
Θα ακολουθήσουν μουσικές από ελληνικό ροκ μαζί με μπύρα, ποτό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου