Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΘΕΑΤΡΟ “ΤΡΙΑΝΟΝ” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


«Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ»
Από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη
σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη


O Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων φιλοξενεί στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, μια από τις πιο χιουμοριστικές και συγκινητικές παρατάσεις, μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, “δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, που ταιριάζοντας τους υποκριτικούς αρμούς τους, δίνουν ένα απολαυστικό δίδυμο”, (Λέανδρος Πολενάκης, εφημερίδα Η Αυγή - Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012)  ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις!
Οι δύο φίλες, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής. Μέσα από το έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και οι δύο να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα.
Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου.
«Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή - σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2/2013, ΑΠΟΓ. 7:00μ.μ. & ΒΡΑΔ.: 9:00μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :  17 ΕΥΡΩ & Συνταξιούχοι άνω των 65, άνεργοι (με την επίδειξη της κάρτας ΟΑΕΔ), πολύτεκνοι, φοιτητές, μαθητές : 12 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα και είκοσι λεπτά (χωρίς διάλειμμα )


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: Στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ στο τηλέφωνο 27520 26461 (9:00 – 13:00 μμ.) εργάσιμες ημέρες.
Οι κρατήσεις ισχύουν έως και μισή ώρα πριν την παράσταση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου