Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Booksuite.gr, βιβλιοπωλείο με ελληνικά ebooks και έμφαση τα βοηθήματα

Από τον Οκτώβριο του 2011 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το βιβλιοπωλείο Booksuite.gr αποκλειστικά με ηλεκτρονικά βιβλία. Η αρχή έγινε με σχολικά βοηθήματα σε ηλεκτρονική μορφή σε έκδοση του Booksuite. Ένα χρόνο αργότερα, παράλληλα με την αναβάθμιση του site, ξεκίνησε επίσης η διάθεση  e-books από τις Εκδόσεις Πατάκη και τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ιδρυτής του Booksuite, με έδρα τη Λάρισα, είναι ο Τηλέμαχος Αγγελόπουλος. Με σπουδές στα οικονομικά και με προσωπικό ενδιαφέρον για το internet και τα ebooks ξεκίνησε το Booksuite, δουλεύοντας παράλληλα σε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων. Ο ίδιος μάλιστα έχει συγγράψει βοηθήματα για το επιστημονικό του αντικείμενο, ενώ σταδιακά ξεκίνησε τη συνεργασία με  εκπαιδευτικούς άλλων γνωστικών αντικειμένων.

"Πάντα μου άρεσε το ίντερνετ και πάντα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι σχετικό. Επειδή ο κλάδος αυτός είναι αναπτυσσόμενος ακόμα στην Ελλάδα ήθελα να το προσπαθήσω," ανέφερε ο Τηλέμαχος Αγγελόπουλος στον "Ηλεκτρονικό Αναγνώστη". "Τα ebooks τα σκέφτηκα ως κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, διότι η ανάγκη για μόρφωση είναι μεγάλη. Δυστυχώς όμως οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν την απόκτηση βιβλίων είτε ελεύθερου χρόνου, είτε εκπαιδευτικού χαρακτήρα ."


Τα e-books που εκδίδονται από το Booksuite είναι σε μορφή PDF χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί για τις εφαρμογές και τις συσκευές όπου διαβάζονται. Τα e-books των εκδόσεων Πατάκη και Ψυχογιός είναι σε μορφή ePUB και είναι κλειδωμένα με το DRM της Adobe (τα σχολικά βοηθήματα του Πατάκη διατίθενται σε PDF).

Η πληρωμή στο Booksuite γίνεται μέσω πιστωτικών καρτών και PayPal, ενώ οι αγοραστές υποστηρίζονται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. 

Το Booksuite στοχεύει να επεκτείνει τις συνεργασίες του τόσο με επιπλέον εκδοτικούς οίκους όσο και συγγραφείς βοηθημάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου