Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ναύπλιο–μανία στο facebook


Μόδα έγινε στο Ναύπλιο μια ομάδα του facebook, όπου καλούνται όλοι να συνεισφέρουν αναρτώντας παλιές φωτογραφίες από την πόλη.
Ιστορικά αρχεία βγαίνουν καθημερινά στο φως από προσωπικές συλλογές, αλλά και από κάθε άλλη πηγή στην οποία βρίσκονται διάσπαρτες αυτές οι εικόνες.


Την ομάδα με τίτλο: «Παλαιές φωτογραφίες του Ναυπλίου», δημιούργησε ο Κώστας Καράπαυλος, αλλά αμέσως απέκτησε μέλη δεκάδες Αναπλιώτες. Το καλωσόρισμα από τον δημιουργό της ομάδας ήταν απλό και η συνταγή πετυχημένη:

 «Καλωσορίζω όλα τα μέλη της ομάδας "Παλαιές φωτογραφίες του Ναυπλίου". Όλοι μαζί να αναδείξουμε τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά που μας προσφέρει η πόλη τ΄Αναπλιού. Να θυμηθούμε. Να μάθουμε άγνωστες πτυχές του παρελθόντος αυτής της σπουδαίας πόλης. Δημοσιεύστε εδώ τις φωτογραφίες σας και σχολιάστε. Δημιούργησα την ομάδα, που όμως ανήκει σε όλους μας και θα αποκτήσει το δικό της βηματισμό».
  
Η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Καθημερινά αναρτώνται και σχολιάζονται αξιόλογες φωτογραφίες τόσο με …ξεχασμένες γωνιές του πολυφωτογραφημένου Ναυπλίου, όσο και με πρόσωπα, αλλά και με μνήμες.


Όσο για τους κανόνες μάλλον είναι απλοί και κατανοητοί, όπως σημειώνει το έτερο μέλος της ομάδας Γιώργος Καρατάσος: «Προτείνουμε σε κάθε δημοσίευση να υπάρχει έστω και ως λεζάντα μία περιγραφή της εικόνας που βλέπουμε, καθώς αυτά τα ντοκουμέντα ελπίζουμε να υπάρχουν για πολύ καιρό και να τα βλέπουν και να τα θαυμάζουν και οι νεότεροι εραστές του Ναυπλίου.



Επίσης, θα σας παρακαλούσαμε να μην γίνονται πολιτικές αναφορές και σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες, όπως και να αποφευχθούν οι βωμολοχίες καθώς οδηγούν σε παρεξηγήσεις, γεγονός που θέλουμε να αποφύγουμε στη συγκεκριμένη σελίδα. Αυτή η σελίδα υπάρχει για την αγάπη μας γι’ αυτό το τόπο και όχι για να αναδείξουμε – υποβαθμίσουμε συγκεκριμένους ανθρώπους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου