Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ας σπείρουμε σπόρους αγάπης, ελευθερίας και αυτάρκειας. Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

 
ΛΟΓΟΤΥΠΟ 



ΟΜΙΛΙΑ
Ας σπείρουμε σπόρους
αγάπης, ελευθερίας και αυτάρκειας

    Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ :  ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
                                                               ΩΡΑ: 18:00 – 20:00
ΟΜΙΛΗΤΗΣ : Παναγιώτης Μανίκης (αγρότης – φιλόσοφος)
Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας (www.natural-farming.eu)
ΤΟΠΟΣ :  ΦΟΥΓΑΡΟ, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο – www.fougaro.gr


Το Ελπιδοχώρι (www.elpidohori.gr) προσκαλεί το ευρύ κοινό στην ομιλία τού Παναγιώτη Μανίκη.  Η ομιλία αφορά τους πάντες. Τους εκπαιδευτικούς και τους αναζητητές τής αυτάρκειας ιδιαίτερα.  Οι νέοι αγρότες, οι γεωπόνοι και όσοι ασχολούνται με τις καλλιέργειες ας μη λείψουν.


Προσωπικότητες σαν αυτήν δεν συναντούμε συχνά στην περιοχή μας. 
Ας την τιμήσουμε.


Ο Παναγιώτης Μανίκης, που μαθήτευσε στο πλευρό τού Ιάπωνα σοφού  Masanobou Fukuoka, θα μας μιλήσει για το πώς να σεβόμαστε την  φύση και να καλλιεργούμε χωρίς φυτοφάρμακα. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αφιερώσει τον χρόνο του στο να αφυπνίζει, να διευκολύνει, να εμπνέει, και να διδάσκει αυτό που η φύση επιζητά:  την αρμονία και την ισορροπία.

Πρεσβεύει και αποδεικνύει πως το κλειδί για την επιτυχία κάθε αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται, όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.  Αυτή η  ποικιλία τών φυτών είναι που λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους, της βελτίωσης της γονιμότητάς του, καθώς και την προσβολή από έντομα και ασθένειες.

Έρχεται να μας προτείνει τον περιορισμό του οικολογικού αποτυπώματος στο ελάχιστο, μια που δεν χρειάζεται κανένα απολύτως μηχάνημα για την καλλιέργεια της γης, κατά την άποψή του. Για κάθε αγρόκτημα χρειάζεται να τηρούνται πέντε αρχές:  « Όχι όργωμα, όχι λίπασμα, όχι φυτοφάρμακα, όχι βοτάνισμα, όχι κλάδεμα ».
 Αρκετά  παράξενο ακούγεται στ’ αυτιά ενός κλασσικού αγρότη.  Γι' αυτό, ας δούμε τι έχει να μας προτείνει αυτός ο τόσο ιδιαίτερος και μοναδικός πρωτοπόρος τεχνίτης και γητευτής της γης.

Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Ελπιδοχώρι για ένα πρακτικό βιωματικό εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, 
επικοινωνήστε μαζί μας στα:
Email contact@elpidohori.gr και  Τηλέφωνο 6945958181


Ευχαριστούμε το ΦΟΥΓΑΡΟ για την προθυμία να στεγάσει αυτή την εκδήλωση μετά την αιφνίδια ακύρωση της πρότερης συμφωνίας μας με άλλον δημόσιο χώρο εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου