Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Αργολίδα: Πρόσωπα και ιστορίες 1», Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015




                 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
                 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
                 ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ           

Ιστοσελίδα: http://ts.uop.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)
«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση
MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning »
Δελτίο τύπου
«Αργολίδα: Πρόσωπα και ιστορίες 1»  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Φεβρουαρίου 2015
ΦΟΥΓΑΡΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα: 18:30
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 19:00 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΦΟΥΓΑΡΟ, θα πραγματοποιήσει το πρώτο μέρος του αφιερώματος στην Αργολίδα και τους κατοίκους της με τίτλο:
«Αργολίδα, Πρόσωπα και Ιστορίες Ι: Νότης Χασάπης, Νίκη Τσεκούρα, Αναστάσιος Μάλλιος, Γιάννης Καρώνης και Κωνσταντίνος Σεραφείμ »  

Το πρόγραμμα έχει στόχο να τιμήσει σημαντικά πρόσωπα του κοινωνικού ιστού της Αργολίδας και παράλληλα να αναδείξει τις κοινωνικές δυναμικές που διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου. 
Η αφήγηση των προσωπικών ιστοριών καθιστά τους παρευρισκόμενους αυτόπτες μάρτυρες των ποικίλων εκφάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στο εκάστοτε κοινωνικό περιβάλλον. Η αφήγηση αποτελεί δομικό στοιχείο της σκέψης και του πολιτισμού. Σε όλες τις κουλτούρες μέσα από την αφήγηση ιστοριών εξυφαίνεται ο ιστός που ενώνει το συλλογικό ασυνείδητο. Οι ιστορίες λειτουργούν σαν γέφυρες για να ξεπεράσουμε την απομόνωσή μας και να ενωθούμε ξανά με τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας.
Στην εκδήλωση αυτή, που αποτελεί την αρχή της σειράς, θα παρουσιάσουμε και θα τιμήσουμε σημαντικά πρόσωπα της Αργολίδας και συγκεκριμένα τον Νότη Χασάπη, τη Νίκη Τσεκούρα, τον Αναστάσιο Μάλλιο, τον Γιάννη Καρώνη και τον Κωνσταντίνο Σεραφείμ, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μας μιλήσουν για τη ζωή τους.
Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες, Καλλιόπη Γιαννακούλη, Βασιλική Ξυλά, Χριστίνα Τσεκούρα, Πηνελόπη Αβούρη και Εβίτα Ζιούδρου μέσω της εθνογραφικής τους έρευνας θα παρουσιάσουν τους καλεσμένους και θα αφηγηθούν ιστορίες τους.

Η Διευθύντρια
του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών
Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου