Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Με τη δημοσίευση αυτή, θέλουμε να τιμήσουμε την αγαπημένη μας συνεργάτιδα και φίλη, Μαρία Γκούμα, που ξεκίνησε χθες για το Μεγάλο Ταξίδι της.

Η Μαρία Γκούμα ήταν η ιδιοκτήτρια και η ψυχή της Αίθουσας Τέχνης Ναυπλίου, της παλαιότερης και μακροβιότερης γκαλερί στην Πελοπόννησο. Για πάνω από είκοσι χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες φύλαγε σιωπηλά και υπερήφανα τις προσωπικές της Θερμοπύλες.

Από το 1987 παρουσίαζε ακούραστα και με συνέπεια το έργο καθιερωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών μέσα στη γκαλερί της. Ακόμα, υπηρέτησε τον πολιτισμό σε πολλές του εκφράσεις και από πολλά πόστα, πάντα με ουσία και μεγάλη αγάπη για ό,τι και αν αναλάμβανε. Γνώριζε τους πάντες, τη γνώριζαν οι πάντες και το πιο σημαντικό είναι ότι από όλους άκουγε κανείς μόνο καλές κουβέντες για εκείνη, σαν αυτές που επεφύλασσε και η ίδια για τον καθένα.

Πέρα από τη βαθιά της γνώση για το απανταχού πολιτιστικό γίγνεσθαι, θα μας λείψει αφάνταστα το χιούμορ, το στιλ, η σπάνια ποιότητα και το υψηλό της ήθος, που σφράγιζαν κάθε της έκφανση. Θα τη θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή, αεικίνητη και πληθωρική να ενθουσιάζεται με κάθε τι καινούριο και να μας προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές της..

Καλό Ταξίδι Κυρία Μαρία Μας,
θα μας λείψετε τρομερά…

 
 

1 σχόλιο:

  1. Ο πρωτος Ανθρωπος που γνωρισα στο Ναυπλιο...μετα τη συζυγο μου...
    Ηταν και θα ειναι στην καρδια και τη σκεψη μας για παντα...
    Καλο ταξιδι ΄΄Κυρια Μαρια μας΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή