Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αριστείο στο 3o Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου για “Δημιουργία χαικού και λίμερικ”

  -

  Το ΣΤ1 του 3ου Δημ.Σχολείου Ναυπλίου και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μαρία Μποτούρη κατά το σχολικό έτος 2011-12 πραγματοποίησαν πρόγραμμα με θέμα “Δημιουργία χαικού και λίμερικ” (που εντάχθηκε ως δράση στο ευρύτερο πρόγραμμα Φιλαναγνωσία.

Ένα ποίημα από τη συλλογή του Γ. Σεφέρη “ποιήματα για μικρά παιδιά, που συναντήσαμε στο βιβλίο της Γλώσσας ήταν η αφορμή να γνωριστούμε με τα λίμερικ (ιρλανδέζικα ποιήματα με συγκεκριμένη δομή).

Μας φάνηκαν εύκολα, ευχάριστα, διασκεδαστικά είπαν τα παιδιά. Τα χαικού (γιαπωνέζικα ποιήματα με συγκεκριμένο ύφος και δομή τα γνωρίσαμε καλύτερα με τη βοήθεια της Ευφροσύνης, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που ήρθε στην τάξη μας με την υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων κυρία Ελένη Μάρα, στα πλαίσια του Προγράμματος.

Μιλήσαμε για τις χώρες αυτές, για την παράδοσή τους, την ιστορία τους και τέλος δημιουργήσαμε τη δική μας συλλογή ποιημάτων. Έπειτα τα εικονογραφήσαμε και τέλος η μαθήτρια Αναστασία Κροντήρη επιμελήθηκε την έκδοσή τους στο εργαστήρι πληροφορικής του κυρίου Μανώλη Ανδρεουλάκη που πρόσφερε τη βοήθειά του αφιλοκερδώς πολύ, και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πλήρωσε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!

Με το Πρόγραμμα αυτό η κυρία Μποτούρη συμμετείχε στο θεσμό “Αριστεία και Καινοτομίες στην Εκπαίδευση” του Υπουργείου Παιδείας και κρίθηκε άξια Αριστείου, μέσα στα 100 πρώτα από τα 1035 που κατατέθηκαν απ “ όλη την Ελλάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου