Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ποδηλατοβόλτα στο Ναύπλιο

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποδηλατοβόλτα στο Ναύπλιο


«Φόρτσα στο πετάλι, να ‘ρθουνε κι άλλοι πάμε για ορθοπεταλιές» έγραψε ο Άρης Δαβαράκης, συνέθεσε ο Χρήστος Νικολόπουλος και τραγούδησε ο Κώστας Μακεδόνας. Την προσεχή Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Ναύπλιο θα έχουν την τιμητική τους οι λάτρεις του ποδηλάτου που θα βροντοφωνάξουν ότι «το ποδήλατο και η άθληση πρωταγωνιστεί στη ζωή μας», συμμετέχοντας στην Ποδηλατοβόλτα.

«Τα τελευταία χρόνια, το ποδήλατο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε όλες τις ηλικίες ως μέσο μετακίνησης και αναψυχής» αναφέρει στο μήνυμα του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και συνεχίζει:«Αυτή είναι μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις μας, στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και βεβαίως στην υιοθέτηση της τακτικής ήπιας άσκησης από όσους αποφασίσουν να βάλουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα τους. Βεβαίως χρειάζονται πολλά να γίνουν για να γίνει το ποδήλατο μια διαθέσιμη επιλογή ζωής για όλους τους πολίτες και αυτός είναι ένας στόχος που μας αφορά όλους και απαιτεί την αρμονική συνεργασία του κεντρικού κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξεί να συμβάλλει το πρόγραμμα «Το Ποδήλατο Στη Ζωή Μας» που υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ιδιαίτερα μάλιστα στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου όπου η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό πλούτο, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για απολαυστικές ποδηλατικές διαδρομές».

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου επισημαίνει ότι «Η ποδηλασία βελτιώνει τη ψυχική και σωματική υγεία ενώ παράλληλα μας κρατάει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, που η σύγχρονη καθιστική ζωή και μηχανοκίνητη μετακίνηση μας έχουν στερήσει. Στηρίζοντας τέτοιες ενέργειες, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων να διοργανώσει έναν μη αγωνιστικό ποδηλατικό γύρο στην όμορφη πόλη τους και δηλώνουμε «παρών» ως Πολιτεία στις προκλήσεις των καιρών και των συνθηκών, προτείνοντας και προωθώντας ένα διαφορετικό, πιο υγιεινό και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής»


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος σημειώνει ότι «Στο Ναύπλιο τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του ποδηλάτου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Όλο και περισσότερος κόσμος το δοκιμάζει ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Στο Δήμο μας, οι βόλτες με το ποδήλατο πέρα από τα γνωστά οφέλη στη σωματική και ψυχική μας ισορροπία, μας προσφέρουν και τη δυνατότητα να γνωρίσουμε περισσότερες γωνιές της πόλης μας, να ζήσουμε στιγμιότυπα της καθημερινότητας της αλλά και να σκεφτούμε αποστασιοποιημένοι από το άγχος των καθημερινών μας υποχρεώσεων. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, που προωθούν το ποδήλατο στη ζωή μας, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή τη δράση, εμπλουτίζοντας και συνδυάζοντας την με αγώνα δρόμου αντοχής , στέλνοντας έτσι και το δικό μας μήνυμα από το Ναύπλιο που επιμένει να ζει σε αρμονία με το φυσικό και αστικό του περιβάλλον. Λέμε ναι στη ζωή με ποδήλατο, λέμε ναι στις ποδηλατοβόλτες, και ξεκινάμε για ορθοπεταλιές».


Η εκκίνηση στην Ποδηλατάδα θα δοθεί στις 10.30πμ. από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν τη διαδρομή που περικλείεται από τις οδούς Μουτσουριάδου-Ανδρέα Συγγρού- 25ης Μαρτίου προς οδό Κύπρου - Λεωφόρο Ασκληπιού-Βυζαντίου- Αγίου Ανδριανού-Αγίας Κυριακής- Τίρυνθας Μυκηνών και Άργους- Ναυπλίου. Ακολούθως οι ποδηλάτες θα στρίψουν στην οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, θα ακολουθήσουν την Μιαούλη, θα στρίψουν αριστερά στην οδό Ανδρέα Συγγρού και μετά δεξιά για τον τερματισμό στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.


Πέντε τυχεροί θα φύγουν από τον αγώνα με ένα νέο ποδήλατο, καθώς θα υπάρξει κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου