Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Το Βιβλίο στο FOUGARO

Παρουσίαση του βιβλίου "Ισπανικό Καλοκαίρι"
ΝΑΥΠΛΙΟ

LIBRARY5

Σάββατο 28/9 | 7-8.30μμ
Σας προσκαλούμε στην Παρουσίαση του βιβλίου "Ισπανικό Καλοκαίρι", ένα θεατρικο έργο της Πέννυς Μηλιά. 

Διαβάζοντας το θεατρικό έργο της Πέννυς Μηλιά "Ισπανικό καλοκαίρι" δεν μαθαίνουμε σχεδόν τίποτε για το καλοκαίρι αυτό στην Ισπανία, που έχει στοιχειώσει τη ζωή και την ψυχή των τεσσάρων ηρώων.

Το συμπληρώνουμε όμως με τη φαντασία μας. Η συγγραφέας μάς δίνει τα εργαλεία. Και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν για το έργο: όντας απολύτως ρεαλιστικό, αφήνει ταυτόχρονα κενά, για να συμπληρωθούν από εμάς.


Τα πρόσωπα μιλούν αλογόκριτα. Λένε πράγματα που, στις μοντέρνες κοινωνίες που ζούμε, ντρεπόμαστε να πούμε, ακόμη και αν τα σκεφτόμαστε: "Και τι είναι, ρε, ο άνθρωπος αν δεν αγωνίζεται; Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να γίνουμε φαΐ για τα σκουλήκια; [...] Εγώ ξέρω ότι δίνω τη ζωή μου για το ίδιο ζώο, γι' αυτό που με σταυρώνει. Το ίδιο ζώο που είμαι κι εγώ. Το λένε άνθρωπο. Και το αντέχω".


Οι ήρωες της Πέννυς Μηλιά ανήκουν στους αυτόκλητους "αίροντας τας αμαρτίας του κόσμου", είναι αντάρτες πόλεων· και εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Ως θεατές ή ως αναγνώστες επιζητούμε την ταύτιση μαζί τους. Πώς όμως να ταυτιστείς με πρόσωπα που ζουν στην κόψη του ξυραφιού, που αλλάζουν κατοικίες και ταυτότητες, που τους κυνηγάει η αστυνομία, που αναλαμβάνουν ακόμα και εκτελέσεις; [...] (Από την εισαγωγή της Κάτιας Γέρου).


Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει το αφηγηματικό ζευγάρι
Ντίνα Καλογεροπούλου και Στέλιος Καρατάσος .

Παρουσιάζει ο Γιάννης Τσιόδρας


Ώρα:

7-8.30μμ

Τηλέφωνο:

27520 47380
694 7683 387

Email:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου