Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Δωρεάν Σεμινάριο στο Φουγάρο για εκπαιδευτικούς: Εισαγωγή στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας

Δωρεάν σεμινάριο στο Ναύπλιο για εκπαιδευτικούς: Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Είστε εκπαιδευτικός και επιθυμείτε να επιμορφωθείτε σχετικά με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας; Ασχολείστε με την εκπαίδευση και θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις μεθόδους διδασκαλίας που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε στην τάξη; Μη χάσετε ένα τρίωρο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για σύγχρονες και καινοτόμες προσεγγίσεις, αλλά και για παλιές και δοκιμασμένες συνταγές. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Σημειώστε την ημέρα και την ώρα: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στον πολυχώρο Φουγάρο (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) και συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα.

Τι μπορεί να μάθει κανείς από το σεμινάριο;
Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τις πλέον δημοφιλείς δασκαλοκεντρικές και μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται σήμερα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και με τη διερεύνηση των προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή ορισμένων μεθόδων διδασκαλίας στην τάξη. Τέλος, οι συμμετέχοντες/-ουσες του σεμιναρίου μπορούν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποια είναι η διάρκεια και η δομή του σεμιναρίου;
Το σεμινάριο διαρκεί τρεις ώρες και χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό. Η δομή του σεμιναρίου είναι η ακόλουθη:
  • Εισαγωγή: Γνωριμία
  • Θεωρία:
  • Εισαγωγή
Τι θα μάθουμε σήμερα και πώς;
  • Ορισμοί
Ποιοι είναι οι ορισμοί που θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη όταν αναζητά πληροφορίες για μεθόδους διδασκαλίας ή ιδέες που μπορεί να εφαρμόσει στην τάξη;
  • Μέθοδοι διδασκαλίας
Ποιες είναι κάποιες από τις δασκαλοκεντρικές και μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη;
  • Σύγχρονες τάσεις
Πόσο αποτελεσματικές είναι οι παραπάνω μέθοδοι και πώς οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν τη μέθοδο διδασκαλίας που θα χρησιμοποιήσουν;
  • Πράξη: Πρακτική εξάσκηση των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω και περαιτέρω συζήτηση.
  • Κλείσιμο: Σύνοψη, αξιολόγηση και ευχαριστίες

Ποιοι είναι οι διοργανωτές;
Το σεμινάριο υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό πολυχώρο υποΔΟΜΗ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Αναστασία Καρούτη. Η υποΔΟΜΗ είναι ένας νέος φορέας που διοργανώνει συγκεντρώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους/τις συμμετέχουσες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Προς το παρόν, στον πολυχώρο προσφέρονται συναντήσεις συμβουλευτικής γονέων και μαθήματα ξένων γλωσσών.

Το σεμινάριο φιλοξενείται στον ζεστό χώρο του πολυχώρου «Φουγάρο» στο Ναύπλιο.

Η Αναστασία Καρούτη είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια, ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με τις σπουδές φύλου και τη μη-τυπική μάθηση.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ημέρα και ώρα: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 17:00-20:00 (συνολική διάρκεια: 3 ώρες) στην Αίθουσα 2
                             Λόγω αυξημένης ζήτησης το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την
                              Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 16:00-19:00 στην Αίθουσα 9
Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Επικοινωνία για κράτηση θέσης: Αναστασία Καρούτη,
τηλ.: 6979080002,
email: anastasiakarouti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου