Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Βραδιά Ανάγνωσης στο Φουγάρο: Ernest Hemingway


Το Βιβλίο στο FOUGARO


ΝΑΥΠΛΙΟ
LIBRARY5


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

«Τι σημαίνει να είσαι ανώτερος από τον διπλανό σου, από μόνο του δεν έχει τίποτα το άριστο, τίποτα το ευγενές. Η πραγματική αριστεία είναι να είμαστε ανώτεροι από εκείνον τον εαυτό που αφήσαμε πίσω μας.»

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρες 7 με 9μμ , σας καλούμε στην Βιβλιοθήκη του Φουγάρου, για μια Βραδιά Ανάγνωσης αφιερωμένη στον σπουδαίο Αμερικανό λογοτέχνη του 20ου αιώνα, Ernest Hemingway.
Ο συγγραφέας των βραβευμένων έργων, "Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα", "Ο γέρος και η θάλασσα" και " Αποχαιρετισμός στα όπλα", υπήρξε μια περιπετειώδης και πολυσχιδής προσωπικότητα, που τοποθετήθηκε στην καρδιά της ιστορίας της εποχής που ζούσε.  

Πολεμήσε και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, εργάστηκε ως ανταποκριτής εφημερίδων στην Ευρώπη, τιμήθηκε με τα βραβεία Νομπελ και Πούλιτζερ, ενώ υπολογίζεται ότι έγραψε πάνω από 100 διηγήματα και ποιήματα.
Ας απολαύσουμε τον σπουδαίο λογοτεχνή και  παθιασμένο ταξιδευτή της ζωής, Hemingway, διαβάζοντας απόσπάσματα από τα έργα του, που σημάδεψαν τη μορφή και το ύφος του  αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος.

Σας περιμένουμε !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου