Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο και έκθεσης αφίσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Λειτουργία νέου Συμβουλευτικού Κέντρου στο Ναύπλιο
                                               
Ναύπλιο 08 Ιουνίου 2011

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) ανταποκρινόμενο στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ξεκινάει την πιλοτική λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στην πόλη του Ναυπλίου, σε χώρο που παραχωρεί η δημοτική αρχή, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και Θεσσαλονίκης 1. Το Ναύπλιο γίνεται έτσι η 22η πόλη πανελλαδικά και η 3η στην Πελοπόννησο -μετά την Πάτρα και την Καλαμάτα- όπου οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και οι οικογένειές τους θα έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του οργανισμού.

Η λειτουργία του Κέντρου θα είναι πιλοτική, θα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στην Καλαμάτα, παρέχοντας ενημέρωση και συμβουλευτική στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα προετοιμάζονται και θα παραπέμπονται για θεραπεία σε θεραπευτικές κοινότητες.

Εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ η λειτουργία του Κέντρου θα υποστηρίζεται και από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι θα παρέχουν ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της χρήσης ουσιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν σε καθημερινή βάση με το Κέντρο στο τηλ. 27520 47251.

Τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Ναυπλίου θα γίνουν στις 15 Ιουνίου, στις 19:00΄ στις εγκαταστάσεις του (Αγίου Κωνσταντίνου και Θεσσαλονίκης 1).

Με αφορμή τα εγκαίνια θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου ΤΡΙΑΝΟΝ  από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου η  Αναδρομική Έκθεση Αφίσας ΚΕΘΕΑ (πρωινά:10:00-14:00 και απογεύματα:18:00 – 21:00), ενώ τις ίδιες μέρες και ώρες θα λειτουργεί και  ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ στην Πλατεία Καποδίστρια.  Τα εγκαίνια και οι  εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Νεολαίας και Αντιναρκωτικού Αγώνα Δήμου Ναυπλιέων (ΔΕΝΑΝΑ).

Το ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην χώρα μας. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς διακρίσεις. Οι μόνες προϋποθέσεις που τίθενται είναι η εθελοντική προσέλευση, η ενεργητική συμμετοχή και ο σεβασμός προς το χώρο και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Το ΚΕΘΕΑ είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και οι πόροι του προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεές και δραστηριότητες αυτοχρηματοδότησης. Έχει διεθνή αναγνώριση και είναι σύμβουλος οργανισμός του ΟΗΕ (ECOSOC) για τα ναρκωτικά. Στόχος των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι η πλήρης αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο τηλέφωνο 27210 89482 ή  στο info@kethea-kyttaro.gr  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου