Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΚΠΕ Νέας Κίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε τo Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου σε συνεργασία με το Δήμο Άργους - Μυκηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τις δύο πρώτες μέρες οι εκδηλώσεις είχαν ως εξής : 
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου έγινε εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Νέας Κίου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου
Η δράση αυτή είχε τίτλο «Καθαρίζουμε τις ακτές μας" και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση "Μεσόγειος SOS" και μαθητές του τμήματος Ελληνικών σπουδών του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Harvard.
 
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου έγινε "Γιορτή για το περιβάλλον", όπου  περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων της περιοχής, παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου λοιπόν, το πρόγραμμα είχε ποδηλατάδα κατά μήκος του Ερασίνου  (Νέα Κίος - Κεφαλάρι - Νέα Κίος).
"Μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους στον Ερασίνο ποταμό" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης και το σημείο εκκίνησης ήταν η Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, όπου στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν πολλοί (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, με πολύ κέφι και πολύ καλή διάθεση.
Στην ποδηλατάδα πήραν μέρος και μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργολίδας  «Ορθοπεταλιές»  καθώς και μέλη από τους «Ναυπλίου Ποδηλάτες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου