Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα


Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα, Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα 11473
Τηλ. : 210 6428 769, 6932 628 305 e-mail p_aloga@yahoo.com www.prasinaloga.gr
 
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο διαφορετικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο!

Αυτόν τον Δεκέμβριο στο θέατρο «Τριανόν» του Ναυπλίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το «Εικαστικό Θέατρο Κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» συνεχίζουν την συνεργασία τους που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με την παράσταση «Γοργόνα, γοργονίτσα» κερδίζοντας την θερμή ανταπόκριση του κοινού που κατέκλυσε το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός».

Ο «Ζαχαροζυμωμένος» και η «Γαϊδουρώ» έρχονται τον Δεκέμβριο στο «Τριανόν» για να συνεπάρουν και να μαγέψουν παραμυθένια, παιδικό και ενήλικο κοινό. Ευρηματικό και πρωτότυπο είδος θεάτρου με ηθοποιό και κούκλες.
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11:00 ο «Ζαχαροζυμωμένος» και
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00 η «Γαϊδουρώ»!
Κάθε παράσταση έχει γενική είσοδο 5 ευρώ.
Την εβδομάδα που ακολουθεί, 17 έως 20 Δεκεμβρίου, η «Γοργόνα, γοργονίτσα» θα παιχθεί για Σχολεία (με μειωμένο εισιτήριο) στο θέατρο «Τριανόν» ή κατά τόπους, σε σχολικές αίθουσες.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο κοινό σας τις παραστάσεις. Θα χαρούμε να συζητήσουμε σε συνέντευξη αυτό το διαφορετικό είδος θεάτρου που μαγεύει παιδιά και ενήλικες.
Επικοινωνία: Εμμανουέλα Καποκάκη – 6932 628 305

ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
(ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ)
πληροφορίες-κρατήσεις: 27520 26461

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΙΟΥ στις 19.00  και  ΚΥΡΙΑΚΗ  2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
«Ο ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ»
Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη)

Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά και ενήλικες, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο!
Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα Muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δαχτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννάν την παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά της ζητάει μια μόνον χάρη. Όμως, μόλις η Ταρώ παραβεί την μοναδική του επιθυμία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασμίγουν για πάντα, δημιουργούν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια. Ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΙΟΥ στις 19.00  και  ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
«Η ΓΑΪΔΟΥΡΩ»
Διασκευή  από το παραμύθι του Σαρλ Περώ

Η παράσταση που συγκινεί παιδιά και ενήλικες, με κούκλες και ηθοποιό σε ύφος ποιητικής κωμωδίας.
Ένας μαγικός, παραμυθένιος, πολύχρωμος κόσμος. 

Μια παραχαϊδεμένη πριγκιποπούλα,  από την απληστία της, θα μεταμορφωθεί σε πανάσχημη γαϊδουρώ. Μόνο με την προσπάθεια να κερδίσει τον πρίγκιπά της, θα  λυτρωθεί.  Ο «μύθος»  πλέκεται γύρω από την υπερ-απαιτητικότητα του κακομαθημένου παιδιού και κατ’ επέκταση  του μελλοντικού ενήλικα, που αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Ένας ολόκληρος εικαστικός κόσμος, ξετυλίγεται .Οι κεντρικοί ήρωες είναι πολύχρωμα πιόνια σκακιού, καθώς το σκηνικό σκακιέρα. Ο  γάιδαρος   κούκλα Muppet σώου και τα φουστάνια-δώρα του πατέρα είναι εντυπωσιακές φανταχτερές κατασκευές. Η νονά και η μητέρα του πρίγκιπα κούκλες προέκταση του κεφαλιού και της γάμπας της  ηθοποιού. Η μεταμόρφωση της κεντρικής ηρωίδας σε γαϊδουρώ  ερμηνεύεται από ηθοποιό και κούκλα.  Το τέλος λυτρώνει τη Γαϊδουρώ ενώ, ο φτερωτός αγγελο-γάιδαρος τιτιβίζει.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος


ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»

H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 και από τότε εργαζόμαστε με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου Κούκλας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα με συνδυασμό δράσης, ηθοποιού και κούκλας για παιδιά και ενήλικες. Συνδυάζουμε τη σκηνική δράση κούκλας και ηθοποιού, θέατρο και χορό. Οι κούκλες μας είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Έχουμε κάνει 14 θεατρικές παραγωγές. Από το 2000 επιχορηγούμαστε από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. Για τις παραγωγές μας έχουμε υποστηριχθεί από τα Ινστιτούτα Πολιτισμών της Γαλλίας, της Δανίας, της Ισπανίας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, την Υπερνομαρχία Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς όπως και από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Έχουμε συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Οργανώνουμε σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες κατ’ έτος.

Η Εμμανουέλα Καποκάκη, βασικό μέλος της ομάδας, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας της Charleville της Γαλλίας (υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε θέατρα: Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πορεία, Εμπορικόν, Προσκήνιο, Φούρνος, Πολύτεχνο, Από Μηχανής, Studio Μαυρομιχάλη, Μύλος Θεσσαλονίκης, σε Σχολεία, Δήμους και κατά τόπους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις) και στο εξωτερικό με επίσημες ελληνικές συμμετοχές, σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία).

www.prasinaloga.gr  - 210 6428 769 - 6932 628 305 - Β. Βουλγαροκτόνου 60 - 11473 - Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου