Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Μιχάλη Γκανά στη Βιβλιοθήκη Ανθός


1η Δεκεμβρίου 2012
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Μιχάλη Γκανά
Το Φουγάρο και οι εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ παρουσιάζουν το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12.30 μμ τη νέα ποιητική συλλογή του Μιχάλη Γκανά με τίτλο Άψινθος, στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου, στο Ναύπλιο.
Η Βιβλιοθήκη Ανθός, που λειτουργεί στο Ναύπλιο από το 2005, φιλοξενεί με αυτή την ευκαιρία την πρώτη της ανοικτή εκδήλωση μετά από τα εγκαίνια του Φουγάρου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός Κώστας Κουτσουρέλης, ενώ θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης.
Το Φουγάρο, ένας Τόπος Δημιουργίας και Έκφρασης, αποτελεί  ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις. Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και αγαπημένο Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας. Περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, το Café και το ArtShop.


Ο Μιχάλης Γκανάς, ποιητής και στιχουργός, γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου ήρθε για να σπουδάσει νομικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συνθέτες.
Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του Παραλογή. Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.
Πληροφορίες
Μαρία Κωνσταντοπούλου        27520 47380
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Ανθός
maria@fougaro-library.gr
Μυρτώ Τζαννετάκι                     210 7400 140
Press and Communications
mtzannetaki@fougaro.gr


Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνσηΔείτε Φωτογραφίες  

 Στην είσοδο της Βιβλιοθήκης

 Ο ποιητής και συνθέτης Μιχάλης Γκανάς
 
 Ο νομικός, ποιητής και κριτικός Κώστας Κουτσουρέλης


 Οι αδελφοί Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου