Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δράση με μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου



Σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου, μας επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στο Φουγάρο, στη βιβλιοθήκη Ανθός και στα Εργαστήρια Τεχνών.

Με αφορμή την προγραμματισμένη αυτή επίσκεψη, η δασκάλα  τους κ. Λαμπρινή Παππά, σε συνεργασία με την παιδαγωγό του Φουγάρου Μαρία Πλατή, πραγματοποίησαν με τα παιδιά ένα εργαστήρι κατασκευής μάσκας και στη συνέχεια αξιοποίηση αυτών με θεατρικό παιχνίδι. Η κ. Παππά είχε διαβάσει με τα παιδιά το παραμύθι «Ο Ιγνάτιος και η γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά. Η ιστορία όμως του γνωστού ποντικού Ιγνάτιου, διεκόπη στη μέση και τα παιδιά έδωσαν το δικό τους τέλος στην ιστορία του βιβλίου παίζοντας θέατρο. Στη συνέχεια στο χώρο του εργαστηρίου ανεγνώσθη και το πραγματικό τέλος της ιστορίας από την κ.Παππά.

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά και να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο σε ένα περιβάλλον συνεργατικής ομαδικότητας, καθώς επίσης και να καταθέσουν την προσωπική τους οπτική σχετικά με το βιβλίο.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Ναυπλίου και τη δασκάλα τους, για την πρόταση και τη συνεργασία τους μαζί μας! Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου