Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πρόσκληση για δράση: Καθαρίζουμε την παραλία του Τημένιου. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!»


Θέμα: Πρόσκληση για δράση: Καθαρίζουμε την παραλία του Τημένιου. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!»

Αγαπητοί κύριοι,
Με χαρά σας καλούμε τα συμμετάσχετε στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Lets Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά για 2η συνεχή φορά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 υπό τον συντονισμό της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ώρα για Δράση».

Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.Σκοπός  ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, το σχολείο μας σκοπεύει να καθαρίσει την ακτή του Τημένιου. Η παραλία αυτή είναι χώρος χαράς για όλους τους κατοίκους του νομού μας και είναι καθήκον μας να την διατηρούμε καθαρή. Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον αφού σ’ αυτήν βρίσκουν καταφύγιο πολλά αποδημητικά πουλιά.
Βασικός σκοπός αυτής της εθελοντικής δράσης είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να δράσουν για το περιβάλλον, να τα ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα προστασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Σκοπός είναι να αισθανθούμε όλοι την ευθύνη για το μέλλον και την ικανοποίηση του να είσαι δημιουργικός.
Επειδή για να πετύχει μια τέτοια δράση πρέπει να είναι μαζική, σας καλούμε όλους  να στηρίξετε  αυτή την πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή σας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και από ώρα 09:30 στο Τημένιο (αφετηρία οι παλιές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άργους). Επισημαίνουμε ότι θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες εθελοντές, ο απαραίτητος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες σκουπιδιών, κλπ).
Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Άργους- Μυκηναίων ο οποίος πρόκειται να διαθέσει ειδικό απορριμματοφόρο όχημα, εξοπλισμό και προσωπικό καθαριότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:στο e-mail: mail@dim-maltezou.arg.sch.gr, στο δικτυακό μας τόπο: www.maltezou.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου