Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ZZzzzzZzzzzz Giants στο Ναύπλιο

Τρείς γίγαντες στο Ναύπλιο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2013, ώρες 09.00-13.00

Ένα εικαστικό δρώμενο που οργανώνει το
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου, σε συνεργασία με το
«Φουγάρο» και την Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξ. Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου, με την ευγενική παραχώρηση της ATOPOS Contemporary Visual Culture









Τα έργα ZZZzzzzZZZ Giants παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου χώρου του Πολιτιστικού Οργανισμού ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC). Ο Γάλλος καλλιτέχνης SHOBOSHOBO (a.k.a Mehdi Hercberg) προσκλήθηκε από την ATOPOS CVC και τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, Βασίλη Ζηδιανάκη, να δημιουργήσει αυτές τις αστείες, νυσταγμένες, τερατώδεις, παραμορφωμένες, τεράστιες, αφελείς και σέξι φιγούρες, που αγκάλιασαν το κτήριο της ATOPOS CVC κατά τη διάρκεια της έκθεσης

  ZZZzzzzZZZ στην ATOPOS το 2010. Τεμπέλικα χέρια και πόδια, νυσταγμένοι ήχοι κατέκλυσαν την ATOPOS CVC καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Οι ZZZzzzzZZZ Giants αποτελούν μέρος του καλλιτεχνικού σύμπαντος του SHOBOSHOBO και ανήκουν στο ευρύτερο ποπ φαινόμενο των Σύγχρονων Χαρακτήρων. Από το 2010, έχουν ταξιδέψει στο νησί της Χίου (Citrus Museum, 2011), στο Παρίσι (La Gaîté Lyrique, 2011), στο Χάσελτ (Kunstencentrum Belgie, 2012) και στην Αμβέρσα (MAS | Museum Aan de Stroom, 2012-2013). Για δύο από τα μέλη αυτής της ιδιαίτερης οικογένειας, το μεγάλο ταξίδι φτάνει πια στον τελικό του προορισμό, στην πόλη του Ναυπλίου!

Οι δύο αυτοί γίγαντες υιοθετήθηκαν από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου και Το Φουγάρο και θα παραμείνουν σε αυτούς τους χώρους. Ο τρίτος Θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξ. Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου.

Οι Γίγαντες ξεκινούν τον μοναδικό τους περίπατο στην πόλη του Ναυπλίου από το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “ΣΤΑΘΜΟΣ” .

Τρεις ομάδες μαθητών μεταφέρουν τους τρεις Γίγαντες , διασχίζοντας την πόλη και καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος.

Στην πλατεία Συντάγματος θα πάρει ο κάθε Γίγαντας την θέση του στον χώρο και παιδιά από τα σχολεία της πόλης του Ναυπλίου θα έρθουν να τους γνωρίσουν!!!

Ένας από αυτούς θα καταλάβει το κέντρο της πλατείας για να τον γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ανατομικά και κινησιολογικά παιχνίδια που θα αναπτύξει το Πελοποννησιακό Λαογραφικό ΄Ιδρυμα με τη χορογράφο Τατιάνα Μύρκου.......

Ένας άλλος θα σκαρφαλώσει στο τζαμί – ΤΡΙΑΝΟΝ για να ακούσει μαζί με τα παιδιά παραμύθια για γίγαντες και γοργόνες από τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου και το ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ...

Ο τρίτος, θα ανεβεί στον ιστορικό Πλάτανο της πλατείας για να τον αποδώσουν τα παιδιά με σχήματα και χρώματα και με οδηγό την Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξ. Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου και την εικαστικό Μάγδα Μάρα.

Το δρώμενο θα ολοκληρωθεί στις 13.00.

Όταν ολοκληρωθεί τα παιδιά θα τους μεταφέρουν και πάλι. Τους δύο από αυτούς στις μόνιμες πλέον κατοικίες τους. Τον έναν στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “ΣΤΑΘΜΟΣ” και τον άλλον στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Ο τρίτος, πριν επιστρέψει στην ATOPOS θα φιλοξενηθεί για τέσσερις ημέρες στην Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξ. Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου με ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά της πόλης με θέμα βέβαια τον.....ΓΙΓΑΝΤΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου