Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Θεατρικό εργαστήρι στο Άργος με τον Κώστα Φαρμασώνη για 2ο χρόνο





Μετά την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης χρονιάς, ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» συνεχίζει και φέτος στο «Θέατρο της Οδού Ατρέως» το Θεατρικό Εργαστήρι επαγγελματικού επιπέδου που φέρει την επωνυμία: «Εργαστήρι Κατίνα Παξινού».

Το Εργαστήρι αυτό, που διευθύνει ο καταξιωμένος Αρκάς Σκηνοθέτης Κώστας Ν. Φαρμασώνης, εντυπωσίασε κατά το προηγούμενο έτος, τόσο με το επίπεδο των γνώσεων που μετέδωσε στους σπουδαστές του, όσο και με την παράσταση που έδωσαν τα μέλη του στο τέλος της χρονιάς με τίτλο «Το καλόν και …το κακόν», μια επιτυχία που θα επαναληφθεί και φέτος στο Άργος και σε πόλεις της περιοχής μας.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε: Ερασιτέχνες ηθοποιούς ή σκηνοθέτες, Σπουδαστές Θεατρολογίας, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές από 16 ετών, Κοινωνικούς λειτουργούς ή συναφή επαγγέλματα, Δικηγόρους ή συναφή επαγγέλματα που επιθυμούν να βελτιώσουν τον προφορικό τους λόγο και Πολίτες της περιοχής μας, που επιθυμούν μέσα από το μύθο ή τις τεχνικές του Θεάτρου να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους κατάσταση.

Στο Εργαστήρι αυτό γίνεται με απλό και επαγωγικό τρόπο αναλυτική προσέγγιση όλων των κεφαλαίων της θεατρικής παιδείας και διδάσκονται τεχνικές κατάκτησης της θεατρικής τέχνης, όπως ακριβώς θα γινόταν σε μια καλή Δραματική Σχολή.

Τομείς Διδασκαλίας: Το Θέατρο και γιατί το χρειαζόμαστε. Το ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο. Επιλογή έργου: Δράμα ή κωμωδία; Θεματολογικοί κύκλοι: Το θέατρο της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αμερικής κλπ. Οι Σχολές της Ερμηνευτικής των θεατρικών έργων. Ανάλυση και ξεκλείδωμα θεατρικού κειμένου. Ανάγνωση. Δραματοποίηση Αφηγηματικού Κειμένου και Δημοτικού Τραγουδιού. Δημιουργική γραφή. Η μεγάλη Σχολή της Ελληνικής Επιθεώρησης. Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία. Ορθοφωνία -Αναπνοή -Βελτίωση φωνής -Ρυθμός -Προσωδία. Ρόλος- Ερμηνεία. Ο υποκριτικός κώδικας μετά τον Μπ. Μπρεχτ. Αυτοσχεδιασμός -Γλώσσα σώματος -Κίνηση -Αίσθηση Ομάδας. Εργασία πάνω σε μεγάλους Έλληνες ποιητές. Πρακτικές ασκήσεις στα πιο πάνω αντικείμενα. Ειδική υποστήριξη των Υπεύθυνων των Ερασιτεχνικών και Σχολικών Ομάδων για τις τρέχουσες παραγωγές τους. Προετοιμασία υποψηφίων Δραματικών Σχολών για τις εξετάσεις στο ΥΠ.ΠΟ.


Περιγραφή κατάστασης: Τα μέλη του Εργαστηρίου εκπροσωπούν μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων και ηλικιών. Η υποδοχή νέων μελών γίνεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους παλαιούς, οι οποίοι μαζί με τον Σκηνοθέτη και τους ανθρώπους της Αργολικής Πρότασης διευκολύνουν τους νέους στη γρήγορη και χαλαρή ένταξή τους.


Έναρξη: Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο ώρα: 16.00-21.00

Πληροφορίες και εγγραφές: 
27510 20419 Τάκης Ουλής, 6944 553080 Νικόλας Ταρατόρης 
και 6942642419 Κυριάκος Σάμιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου