Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ανάδειξης του ανασκαφικού έργου στην ακρόπολη Μιδέας

   
 Η Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 εκδήλωση στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Μιδέας, στην οποία παρουσιάστηκε το πολυετές ανασκαφικό έργο, καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.  
 
  - - 
 
Η παρουσίαση έγινε από την Επίτιμη Έφορο των Αρχαιοτήτων και Διευθύντρια Ανασκαφών Μιδέας , Αικατερίνη Δημακοπούλου και την Νικολέτα Διβάρη – Βαλάκου, διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  - - 
 
Η Ακρόπολη της Μιδέας αποτελεί το τρίτο σε σπουδαιότητα κέντρο της Μυκηναϊκής Αργολίδος μετά της Μυκήνες και την Τίρυνθα. Η σημασία ως μεγάλου Μυκηναϊκού κέντρου μαρτυρείται από την κυκλώπεια οχύρωσή της.

-    -      
 
 Το παρών τους έδωσαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Μανιάτης ,ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός , ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ι.Μπόλλας ,η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η διευθύντρια της Δ΄ εφορείας προϊστορικών Ναυπλίου Παπαδημητρίου Άλκηστις, ο βουλευτής του Σύριζα Δ. Κοδέλας, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πουλάς, ο πολιτευτής Β. Σιδέρης, ο αντιδημαρχος του δημου Ναυπλιέων Γ.Τζαρίμας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ. Γραμματικόπουλος , ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γ. Μυτροσίλης , η δημοσιογράφος κα. Παναγιωταρέα και πολύς κόσμος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου