Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Έφυγε από κοντά μας ο Βασίλης Παπάζογλου

Η επιστημονική κοινότητα σήμερα απώλεσε έναν σημαντικό  επιστήμονα,
η βιβλιοθηκονομική κοινότητα έχασε ένα σημαντικό φίλο και σύμμαχο και
 η κοινωνία μας θα στερηθεί έναν σημαντικό Άνθρωπο…

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) εκφράζει την βαθιά οδύνη της  για το χαμό του Καθηγητή Βασίλη Παπάζογλου, πρώην Ειδικού Γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και επί πολλά χρόνια (1996 – 2009), Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ).

Ο Βασίλης Παπάζογλου υπήρξε εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος με πολύπλευρο & διεθνές αναγνωρισμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο. Διετέλεσε επίσης για αρκετά χρόνια μέλος της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π).

Υπήρξε ο πρωτεργάτης στη δημιουργία του Συνδέσμου  Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, βάζοντας ανεξίτηλα τη σφραγίδα του σε μια σειρά από προγράμματα, δράσεις και υπηρεσίες για τις Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προκειμένου να στηρίξει και να αναπτύξει με τους καλύτερους δυνατούς όρους το θεσμό των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες για καλύτερες βιβλιοθήκες και διέθετε ένα πνεύμα μαχητικό, ανήσυχο, δραστήριο, ενεργό. Υπήρξε πάντα πρόθυμος να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τη βοήθεια του, θεωρώντας ότι το πανεπιστήμιο, η κοινωνία, δεν μπορούν να προοδεύσουν χωρίς τη λειτουργία και οργάνωση σύγχρονων βιβλιοθηκών.

Συνεργάστηκε με την Ένωση σε ζητήματα βιβλιοθηκών και κόσμησε με τη παρουσία και την επιστημοσύνη του τις δράσεις της Ένωσης.

Εκφράζουμε
Τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του  και εξαίρετη συναδέλφισσα
Αλεξάνδρα Παπάζογλου στον γιό του Αλέξη και στους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης που θα τον σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου