Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εσωτερικές εικόνες, εργαστήρι ζωγραφικής στο ΦΟΥΓΑΡΟ



 εσωτερικές εικόνες 
εργαστήρι ζωγραφικής
επιμέλεια Αιμιλία Τσεκούρα



Μια στιγμή, ένα σχήμα, μια ανάμνηση.
Ένα φρούτο ή ένα λαχανικό.
Ένα...Μόνο ένα...
Ένα ατέλειωτο φως που ανανεώνει – κουράζει – εμψυχώνει – χαλαρώνει.
Μια αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ.
Το θέμα. Ποιό είναι το θέμα σου;



Ζωγραφική Ι:
Το εργαστήριο βασίζεται στην ανάπτυξη των προσωπικών εσωτερικών εικόνων του κάθε σπουδαστή και την ενδυνάμωση των επιλογών του στην τέχνη. Δημιουργεί έτσι το δικό του τεχνικό λεξιλόγιο, σχέδιο, χρώμα και φόρμα στο έργο του.
Το βασικό υλικό θα είναι υδατοδιαλυτό χρώμα αλλά θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα άλλα υλικά τα οποία θα χρειαστούν για την επιτυχία κάθε προσωπικής επιλογής του σπουδαστή. Τα διαφορετικά υλικά (κιμωλία, κάρβουνο, μολύβι, παστέλ, σινικές, ακρυλικό, λάδι ή και άλλα υλικά κατ’ επιλογή τού σπουδαστή) και εργαλεία, θα μας επιδείξουν πως η εφαρμογή και οι επιφάνειες επηρεάζουν το χρώμα.
Το κάθε θέμα θα μελετηθεί και αναλυθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.



H Αιμιλία Τσεκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 11 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ενώ το έτος 2005 παρουσίασε την τράπουλα προσωπικής ανάπτυξης «η Δύναμη του 9» στην Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.
 Κύριο στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο. Η διαδρομή των εννοιών και η προσωπική τους εμπειρία είναι το lightmotif των έργων της. Η καρδιά, το αυγό, η σπείρα και οι γεωμετρίες της φύσης, τα κυκλαδικά ειδώλια, ο τροχός της ζωής και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας.

   
   
  
πρόγραμμα
για έφηβους (από 15 ετών) και ενήλικες
κάθε Παρασκευή από 3 Οκτωβρίου , 19.00-21.30

κόστος συμμετοχής
15 € για μια  συνάντηση•50€ ο κύκλος 4 συναντήσεων
έφηβοι-φοιτητές -30%, άνεργοι-άνω των 65 -50%
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)
  


πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
κόκκινη πόρτα, Νο4, 27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου