Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου στο Φουγάρο!

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, δεχθήκαμε στους χώρους του Φουγάρου, 80 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου! 

Μας επισκέφθηκαν στο Φουγάρο, έχοντας χρόνο και όρεξη να αφιερώσουν στην έκθεση ΝΥΦΕΣ αλλά και σε διάφορες δράσεις στη Βιβλιοθήκη και στα Εργαστήρια! 

Στη Βιβλιοθήκη, οι 25 μαθητές της Ε' τάξης, με αφορμή την έκθεση ΝΥΦΕΣ, απασχολήθηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα :Όταν τα Νυφικά αφηγούνται τις Ιστορίες τους. Μια διαδραστική επίσκεψη σε έναν εκθεσιακό χώρο.

Με την Χριστίνα Τσεκούρα (αρχαιολόγος-ιστορικός και θεατρολόγος).
 
Τα Νυφικά απλωμένα στον εκθεσιακό χώρο περιμένουν τα παιδιά για να τους μιλήσουν. Κάθε Νυφικό έχει βρει ένα μαγικό τρόπο να  καλέσει κοντά του ένα παιδί. 

Στόχος είναι τα παιδιά να προσεγγίσουν δημιουργικά και εποικοδομητικά τα εκθέματα της έκθεσης. Περνώντας χρόνο μαζί τους, προσπαθώντας να αναπλάσουν τη φανταστική ιστορία τους, τα παιδιά από απλοί παρατηρητές μετατρέπονται σε συμμέτοχους, σε συμπρωταγωνιστές. Βιώνουν μια εμπειρία. Έτσι τα εκθέματα παύουν να είναι άψυχα αντικείμενα. Αποκτούν ζωή και μετατρέπονται σε μια μικρή ψηφίδα που τοποθετείται στη  ζωή των μαθητών. 


Μέσα από το εργαστήριο, φτιάξαμε ένα e-book 
Όταν τα Νυφικά αφηγούνται τις Ιστορίες τους.
Μπορείτε να το δείτε και να το κάνετε download εδώ
 
Εικοσιτρείς μαθητές της ΣΤ' τάξης, συνεργάστηκαν με την σχεδιάστρια Πηνελόπη Γατσά. Με αφορμή την έκθεση ΝΥΦΕΣ, συμμετείχαν σε εργαστήριο κατασκευής και δημιουργίας πέπλου από πρωτότυπα υλικά, μπουκέτου από ανακυκλώσιμα κ.ά. …μέλιτος παραφερνάλια!
   Στα Εργαστήρια, οι 25 μαθητές της Α' τάξης απασχολήθηκαν με την παιδαγωγό Μαρία Πλατή στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος  «ΝΥΦΕΣ».
Τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης που αφορούν το γάμο στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή τα εκθέματα. 

Παρακάτω, δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις τους!
 Στη Βιβλιοθήκη, με την Ε' τάξη Στα Εργαστήρια, με την ΣΤ' τάξη
 Στα Εργαστήρια, με την Α' τάξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου