Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση δημόσιου θηλασμού στο Άργος

dimosios thilasmos argos cover

Εκδήλωση-γιορτή δημόσιου θηλασμού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος και στο Άργος από τις «Μητέρες του Άργους» της «Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού στην Αργολίδα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «5ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού», και θα γίνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στο θεατράκι της πλατείας του Αγίου Πέτρου, στο  Άργος. Σε περίπτωση άστατου καιρού η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο Άργους.
  • Ώρα προσέλευσης: 11.00
  • Ώρα καταμέτρησης: 12.00
  • Ώρα λήξης: 14.00

Για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού


Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα, γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1 έως 7 Νοεμβρίου, από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας».

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF στις 1-7 Αυγούστου, κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός: οφέλη για μια ζωή!».

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε 53 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, και σε 1 πόλη από μαμάδες εθελόντριες με τη στήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο...

Οι στόχοι των ταυτόχρονων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι:
  1. Να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτή η γιορτή (και στην πόλη του Άργους), αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη για την υγεία των μητέρων.
  2. Η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας  με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
dimosios thilasmos argos poster

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου