Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μια λέσχη για ΑΜΕΑ δημιουργείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017Τετάρτη 12 Απριλίου 2017
 
 
με την Εύη Χρυσογονίδου

Μια λέσχη για ΑΜΕΑ δημιουργείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ! Τα εργαστήρια και η ειδική παιδαγωγός Έυη Χρυσογονίδου περιμένουν του φίλους μας σε ένα εικαστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο που αφορά στη βιωματική προσέγγιση θεμάτων και υλικών-τεχνικών, σεβόμενο πάντα την ιδιομορφία και τα χαρακτηριστικά της ομάδας.

Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα δίνει στα παιδιά πολλά και διαφορετικά κίνητρα προκειμένου να αναπτύσσουν δεξιότητες και να μαθαίνουν χρήσιμες διαδικασίες και τρόπους επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Η παιδαγωγική της Λέσχης θα είναι βιωματική, ευχάριστη και επικοινωνιακή, ώστε τα παιδιά να εμπλέκονται σε ευχάριστες δραστηριότητες και να αναπτύσσουν συνεργατική σχέση με τους άλλους.

Στη Δημιουργική Απασχόληση εντάσσονται παιχνίδια ατομικά και ομαδικά, ενασχόληση με πηλό, κολλάζ, τραγούδι, κίνηση, κουκλοθέατρο και άλλες δραστηριότητες, με συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά όπως "εγώ", "το σώμα μου", "περιποιούμαι τον εαυτό μου", "η φύση", "τα δέντρα", "τα όνειρα" κ.λπ.


Η Εύη Χρυσογονίδου είναι ειδική παιδαγωγός, πτυχιούχος του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στη Σχολική Ψυχολογία. Εργάστηκε ως διδακτικό προσωπικό σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων τέχνης για παιδιά με τίτλο “παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται σε δημόσια σχολεία ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, σε Τμήμα Ένταξης ή ως παράλληλη στήριξη. Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλά ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ΑΜΕΑ (ABA, TEACCH). Συμμετείχε σε πολλά ειδικά συνέδρια. Υπήρξε συνοδός ΑΜΕΑ σε κατασκηνωτικές περιόδους.
 
 
Ώρες λειτουργίας:
1η συνάντηση Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 17:00–19:00
2η συνάντηση Τετάρτη 12 Απριλίου στις 17:00–19:00
 
Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή
*απαραίτητη προεγγραφή, ανώτατο όριο συμμετεχόντων 8 άτομα
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
2752047370
6940295418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου