Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

σχέδιο- Ζωγραφική με μοντέλο στο Φουγάρο


σχέδιο -

Ζωγραφική με μοντέλο!
με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα

 

Στο τρίωρο αυτό εργαστήριο σχεδιάζουμε και ζωγραφίζουμε από φυσικού την ανθρώπινη φιγούρα. Γνωρίζουμε εμπειρικά τα βασικά στοιχεία του σχεδίου και της ζωγραφικής: γραμμή, χρώμα, κλίμακα, αξία, αφή, χώρος. Η Αιμιλία Τσεκούρα στο τμήμα αυτό ενώ καθοδηγεί με πολύ συγκεκριμένες και πολλές ασκήσεις τους μαθητές, εμψυχώνει τον καθένα εξατομικευμένα.

Ο καθένας μας «βλέπει» διαφορετικά, η πρόοδός μας βρίσκεται στον τρόπο που ασκούμαστε, στη «γνώση» με την οποία βλέπουμε τη ζωή τριγύρω μας. Το να μάθω σχέδιο προϋποθέτει να μάθω να βλέπω σωστά, δηλαδή όχι μόνο με τα μάτια αλλά χρησιμοποιώντας όλες μου τις αισθήσεις. Έτσι αναπτύσσεται το προσωπικό μου εικαστικό λεξιλόγιο. 

Όσο πιό γρήγορα κάνω τα πρώτα 5,000 λάθη μου, τόσο πιό γρήγορα θα μπορέσω να τα διορθώσω.

Συχνές συζητήσεις και ομαδικές κριτικές ακολουθούν τις ασκήσεις στο τέλος του τρίωρου εργαστηρίου.

ΞΑΝΑ
Κάθε δεύτερη Πέμπτη από  9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020

Ιανουάριος:   9/1+ 23/1
Φεβρουάριος:   6/2 + 20/2
Μάρτιος:    5/3   +19/3
Απρίλιος: 2/4  16/4 και όχι 30/4!!!!!!
Μάιος :    7/5.  + 21/5

5-8 μμ. για 16+ ετών  

H Αιμιλία Τσεκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο. Κύριο στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο. Η διαδρομή των εννοιών και η προσωπική τους εμπειρία είναι το lightmotif των έργων της. Η καρδιά, το αυγό, η σπείρα και οι γεωμετρίες τής φύσης, τα κυκλαδικά ειδώλια, ο τροχός της ζωής και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας.

πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: 2752047370, 6944411041
e-mail:info@fougaro-workshops.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου