Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Καλοκαιρινά εργαστήρια στο ΦΟΥΓΑΡΟ! Ελεύθερο Σχέδιο


Ελεύθερο Σχέδιο
  με τον εικαστικό  Δημήτρη  Παπαχρήστο

‘’Ένα ενδιαφέρον έργο διαφαίνεται πολύ πριν από την δημιουργία του, με την επιλογή του θέματος και την διαχείριση του από τον καλλιτέχνη’’


Ένα εργαστήριο για την εκμάθηση και εξέλιξη των συνθετικών και σχεδιαστικών μας ικανοτήτων μέσα από την παρατήρηση του ανθρώπινου σώματος. Η ζωντανή παρουσία μοντέλου, μας δίνει την δυνατότητα για σπουδή εκ του φυσικού. Γνωρίζουμε την ανατομία, την φωτοσκίαση, τους κανόνες της προοπτικής και πώς συντελούν στο οπτικό φαινόμενο. Με ποικιλία ασκήσεων και μια ευρεία γκάμα εκφραστικών μέσων όπως κάρβουνο, Σινική μελάνη, γραφίτης και χρώμα διευρύνουμε την σχεδιαστική μας αντίληψη. Παράλληλα γίνεται κριτική αξιολόγηση των έργων ανά διαστήματα και μικρά αφιερώματα σε καλλιτέχνες που είδαν το ανθρώπινο μοντέλο με ‘’νέα ματιά’’, με σκοπό την θεωρητική κατάρτιση του αντικειμένου.

Κάθε Τρίτη 6-8μμ.   
του Ιουνίου και Ιουλίου 2020                
για 16+ ετών  

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική ,με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

*Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ  (Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
  2752047370, 6944411041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου