Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα




Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ξεκινά στις 14 Ιουλίου με ιδιαίτερη έμφαση εφέτος στην εκπαίδευση
Από τις 14 ως τις 21 Ιουλίου 2011 θα διεξαχθεί το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το οποίο κάθε καλοκαίρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους της τέχνης της κίνησης και όχι μόνο. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα σεμινάρια - εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους και ηθοποιούς, ενώ ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας που καταλήγει σε μία παράσταση.

Έτσι, πέρα από τη Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, χορεύτρια της ομάδας Ultima Vez/ Wim Vandekeybus που θα δώσει ένα σεμινάριο με τίτλο «Πηγές ενέργειας» (13/7-21/7) και την ακαδημαϊκό και θεωρητικό του χορού Μάαϊκε Μπλέκερ η οποία θα διευθύνει ένα τριήμερο εργαστήριο με θέμα «Ο χορός ως τρόπος σκέψης» (15/7-17/7), πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι χορογραφίας με τίτλο «7 πρόβες+1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc» (13/7-21/7). Με σκοπό μία συλλογική παράσταση, η κάθε ομάδα μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετάσχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους επτά πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Κλειστό Στάδιο Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια- εργαστήρια στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Παν.Καίσαρη 6, Καλαμάτα, τηλ: 27210 83086 και 90886, mail@kalamatadancefestival.gr,www.kalamatadancefestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου