Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου για την ομιλία του Γιάννη Πανούση


 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών, διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Μαίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Άργους ομιλία του καθηγητή εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Πανούση με θέμα: «Η ενδοσχολική βία‧ Aπό πού έρχεται και πού πηγαίνει; (βία στο σχολείο, βία στο σπίτι, βία στο δρόμο)». 

«Η σχέση βίας-παιδαγωγικής διαχείρισης είναι κρίσιμη. Όσο όμως κι αν χρεώνουμε τον δάσκαλο με ρόλο και δράση Ηθοπαιδείας, όσο κι αν ζητούμε την ενεργό παρουσία της κοινότητας, όσο κι αν ξορκίζουμε την επαναφορά τιμωρητικών μεθόδων, ο κοινωνικός/δημόσιος διάλογος παραμένει ο αναγκαίος όρος για ενδοσχολική και εξωσχολική επικοινωνία και συνεννόηση, αρκεί να ορίσουμε επακριβώς το πλαίσιο του διαλόγου.
Κάθε που προκύπτει μεταφερόμενη κοινωνική βία ή εξωσχολική βία τότε είναι χρήσιμο ένα νέο εκπαιδευτικό συμβόλαιο που θα επαναφέρει την ηρεμία. Σ' αυτό το κλίμα πρέπει να συμβάλλουν και τα ΜΜΕ τα οποία “σκηνοθετούν” καταστάσεις πολύ χειρότερες από τις πραγματικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου