Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παρουσίαση δύο νέων βιβλίων του Γ. Ρούβαλη

Με δύο νέα βιβλία συνεχίζει την παρουσία του στο λογοτεχνικό χώρο ο Ναυπλιώτης Γιώργος Ρούβαλης. Πρόκειται για τα διηγήματα "Αναζητώντας τη Σαλώμη" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Στοχαστής, και την ποιητική συλλογή "Ξεχασμένα πορτραίτα" από τις εκδόσεις Ηριδανός.

Την Πέμπτη 19 Μάη στις 8μμ. στο καφέ Dasein, Σολωμού 12 στην πλατεία Εξαρχείων, θα γίνει η παρουσίαση δύο βιβλίων του Γιώργου Ρούβαλη.

Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Νομικά και Λατινοαμερικανικές σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι απ’ όπου πήρε διδακτορικό το 1985.

Υπήρξε καθηγητής σε πανεπιστήμια στο Μεξικό και την Βενεζουέλα, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Διπλωματικής της υπηρεσίας. Έζησε στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική και από το 2004 είναι συνταξιούχος στην Αθήνα.

Μετέφρασε πλήθος Λατινοαμερικάνων ποιητών και συγγραφέων και δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές, Επιστροφή στ’ Ανάπλι, 2002, Τα ταξίδια του Οδυσσέα, 2003, εκδ. Γαβριηλίδη, και Ξεχασμένα Πορτρέτα, 2010, εκδ. Ηριδανός, καθώς και Archipilago de sirenas, 2010 στα Ισπανικά, το βιβλίο διηγημάτων Στ’ Ανάπλι..., 2005 εκδ. Γαβριηλίδη, δύο βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, το Ναύπλιο, Σπηλιάδου 1, αφήγημα 2008, και Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου, 2009, εκδ. Ναύδετο.

Διδάσκει Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού και μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Πηγή : Εφημερίδα Τα Αργολικά, Αρ.Φ.158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου