Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τα Σκιάχτρα της Αργολίδας ταξιδεύουν στην Αθήνα


Τα σκιάχτρα της Αργολίδας – η ερευνητική αυτή προσπάθεια του Γιώργου Αντωνίου – συνεχίζουν να γοητεύουν και συγκινούν. Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή τους στην Αργολίδα μέσω των φωτογραφικών εκθέσεων και του ομώνυμου βιβλίου, αυτή τη φορά τα «Σκιάχτρα της Αργολίδας» θα ταξιδέψουν για μία εβδομάδα στην Αθήνα...


Πρόκειται για τη νέα φωτογραφική έκθεση των Σκιάχτρων που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας, Νέας Ιωνίας στο Πνευματικό του Κέντρο. Εκεί σ’ έναν θαυμάσιο εκθεσιακό χώρο (Πλατεία Παναιτωλίου, Αλσούπολη) ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα Σκιάχτρα που φωτογράφισε ο Γιώργος Αντωνίου τόσο στην Αργολίδα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, να ενημερωθεί για τις καταβολές τους, τη χρηστικότητά τους, την αισθητική και λαογραφική τους αξία.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 23 Μαϊου, 7 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Αντωνίου, καθώς και η δημιουργός – σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Σκιάχτρα», το οποίο έχει γυριστεί στην αργολική ύπαιθρο, το οποίο θα προβληθεί. Επιπροσθέτως, στον χώρο του Παναιτώλιου, η παιδαγωγός Γεωργία Αναστασοπούλου θα δραματοποιήσει με τα παιδιά το παραμύθι «Το χαρούμενο Σκιάχτρο», ενώ τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους Σκιάχτρα.

Τέλος, η έκθεση θα λειτουργεί από 23 – 30 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή 6 μμ. – 9 μμ. Πλην Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου