Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου για τον Ιωάννη Καποδίστρια



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στις 19.30 στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα γίνει παρουσίαση του νεοκδοθέντος βιβλίου του κ. Ιωάννη Κορνιλάκη " Ιωάννης Καποδίστριας, Ο Άγιος της Πολιτικής " με ομιλία του συγγραφέα.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό έργο που περιέχει 137 ανέκδοτες επιστολές του Κυβερνήτη, με τον γραφικό χαρακτήρα του ιδίου αφού ο εκδότης δημιούργησε γραμματοσειρά με απόλυτη πιστότητα της προσωπικής γραφίδας του Ιωάννη Καποδίστρια. Η έκδοση αυτή είναι επετειακή δεδομένου ότι για πρώτη φορά από την αρχική έκδοση του 1841, κυκλοφορεί ξανά ένα μεγάλο μέρος των επιστολών του Καποδίστρια. Επιπλέον η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Κυβερνήτη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, του Πνευματικού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας" και των εκδόσεων "Αιγηίς". Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος και θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας", κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου