Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι γυναίκες ξανακερδίζουν τη γέννα!

Αυτή την Πέμπτη (20 Σεπτεμβρίου) προβάλλεται η ταινία "Freedom For Birth". Για όσους, προτιμήσουν να κάνουν την έξοδό τους στο Ναύπλιο, προτείνουμε να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα προβολή στις 8.00 μμ στο Πυκνό Παρόν.
Πότι 1 - Ναύπλιο.
Τηλ: 6977741426-2752028299

Οι μητέρες γεννούν μια παγκόσμια επανάσταση

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Freedom For Birth (www.freedomforbirth.com)
σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

σε μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas
μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA)


Το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, σε συνεργασία με το One World Birth project, φέρνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονη παγκόσμια πρεμιέρα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, τη νέα ταινία Freedom For Birth: ένα μαχητικό ντοκιμαντέρ για το πώς, σε ολόκληρο τον κόσμο, καταστρατηγείται συστηματικά το ανθρώπινο δικαίωμα των γυναικών να βιώσουν το θαύμα της γέννας, να ζήσουν τον τοκετό ως μια μεγαλειώδη φυσική εμπειρία και όχι ως αρρώστια ή ως «σφαγή».

Η ταινία (διάρκειας 60 λεπτών, με ελληνικούς υπότιτλους), θα προβληθεί σε δεκάδες ιδιωτικές προβολές, όλες την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Εύβοια, στο Βόλο, στη Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα, στην Κόρινθο, στην Καστοριά, στην Κρήτη, στη Λαμία, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα, στις Σέρρες, στη Σύρο, στη Σαντορίνη και στην Κύπρο (Δείτε αναλυτικά τις προγραμματισμένες προβολές στο http://www.encahellas.eu/files/FreedomForBirth-ScreeningsInGreece.pdf).

Την ίδια ημέρα, εκατοντάδες ακόμη προβολές έχουν προγραμματιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης: στη Βρετανία, τη Σκωτία, την Ουαλία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, τον Παναμά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Κίνα, τη Νότιο Αφρική, την Κένυα, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ντουμπάι, την Ινδία.

Σε περισσότερα από 900 διαφορετικά σημεία του πλανήτη θα αντηχήσει δυνατά η φωνή περισσότερων από 40 κορυφαίων ειδικών σε θέματα τοκετού, γιατρών, νομικών, μαιών, βοηθών μητρότητας, ακτιβιστών, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται διεθνώς η εγκυμοσύνη, η γέννα και η μητρότητα, να μπει τέλος στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον τοκετό και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν το πού και με ποιόν τρόπο θα γεννήσουν.

«Εκατομμύρια γυναίκες σε πολλές χώρες του κόσμου, σπρώχνονται στα νοσοκομεία, καθηλώνονται στο κρεβάτι και σφαγιάζονται», αναφέρει η Hermine Hayes-Klein, αμερικανίδα δικηγόρος και μια από τους διοργανωτές στο πρόσφατο διεθνές συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Τοκετό, που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη. «Υφίστανται ανώφελες ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες οι θεράποντες ομολογούν ότι καταφεύγουν για οικονομικούς ή λόγους προσωπικής τους ευκολίας. Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι γυναίκες συνειδητοποιούν ότι η γέννα μπορεί να είναι ασφαλής, χωρίς να πρέπει να βιώσουν την έλλειψη σεβασμού και την κακοποίηση».

Εκεί, στο σημείο όπου οι μητέρες συνειδητοποιούν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν την εμπειρία της γέννας με τον τρόπο που οι ίδιες επιθυμούν και επιλέγουν, ξεκινά μια παγκόσμια επανάσταση. Αυτή πυροδοτούν, με δυναμισμό και γνώση, οι βρετανοί παραγωγοί, Toni Harman και Alex Wakeford. Η Toni και ο Alex είναι ένα ζευγάρι κινηματογραφιστών που έζησε τις βίαιες ιατρικές παρεμβάσεις που οδήγησαν σε μια επείγουσα καισαρική, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν γεννήθηκε η κόρη τους. Είναι η τρίτη ταινία που ολοκληρώνουν με στόχο να προσφέρουν ενημέρωση και γνώση στις γυναίκες (ονομάζουν το όλο εγχείρημα One World Birth project). «Γιατί η γέννα μπορεί και πρέπει να είναι η πιο όμορφη και συναρπαστική εμπειρία στη ζωή μιας γυναίκας», όπως λέει η Toni.

Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία της μαίας Agnes Gereb, από την Ουγγαρία, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή υποστήριζε και βοηθούσε γυναίκες να γεννήσουν στο σπίτι, όπως επίσης η ιστορία της Anna Ternovsky, μητέρας από την Ουγγαρία, η οποία όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί κατήγγειλε τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η εθνική νομοθεσία δεν της επέτρεπε να γεννήσει στο σπίτι, δικαιώθηκε και άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γέννα, διεθνώς.

«Η ταινία Freedom For Birth προσφέρει ένα «κλειδί» για να αλλάξει το σύστημα. Η γέννα θα αλλάξει όταν οι γυναίκες συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαίωμα σε ουσιαστική υποστήριξη κατά τον τοκετό και διεκδικήσουν αυτό τους το δικαίωμα», καταλήγει η αμερικανίδα νομικός Hermine Hayes-Klein.


Οι προβολές στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas μοιράζεται απόλυτα το όραμα των συντελεστών και των παραγωγών της ταινίας Freedom for Birth για ένα σύστημα υγείας και περιγεννητικής φροντίδας (στη χώρα μας αλλά και διεθνώς), το οποίο θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, τη φύση τους και τις επιλογές τους. Χάρη στην εθελοντική δράση των μελών και υποστηρικτών του ENCA Hellas, η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, σε δεκάδες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής, ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, αλλά και στην Κύπρο.

Η προσπάθεια όλων μας στο ENCA Hellas ήταν να φιλοξενηθούν όσο γίνεται περισσότερες προβολές, κυρίως σε ιδιωτικούς χώρους, χωρίς εισιτήριο. Δωρεάν. Με αυτό το στόχο, συμφωνήσαμε με τους παραγωγούς (τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευελιξία τους) να μην πληρωθούν δικαιώματα για κάθε μια από τις προβολές, αλλά ένα ποσόν, το οποίο θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε από τις ευγενικές εισφορές όσων παρακολουθήσουν κάποια από τις προβολές. Έτσι θα υπάρχει ένα κουτάκι δωρεών και η οικονομική συνεισφορά όλων σας (στο μέτρο που μπορείτε και αντέχετε), ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τα δικαιώματα προβολών αλλά και για να υποστηριχθούν μελλοντικές δράσεις του ENCA (συμμετοχή στο ευρωπαϊκό συνέδριο του ENCA, διοργάνωση Διεθνούς Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα, 2013, κλπ), είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Εντοπίστε την περιοχή, το σημείο και την ώρα προβολής που σας εξυπηρετεί, στο αναλυτικό πρόγραμμα προβολών που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ENCA Hellas, www.encahellas.eu, επικοινωνήστε με τον άνθρωπο που θα την φιλοξενήσει, αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, και κρατήστε ένα δίωρο, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 για να το περάσετε συντροφιά με άλλες μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πατέρες… και να προσθέσετε τη δική σας κατανόηση και το δικό σας λιθαράκι σε μια ειρηνική παγκόσμια επανάσταση: αυτή των μητέρων.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-Με τη δράση του ENCA Hellas,
-Με τις προβολές της ταινίας Freedom For Birth στην Ελλάδα, στο
-Με την ταινία Freedom For Birth και τους παραγωγούς της,
-Με το πρόσφατο διεθνές συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Τοκετό

Επικοινωνήστε με την Toni Harman, Producer/Director, Freedom For Birth (email. info@altofilms.com,
tel. +44 (0) 1273 747837, Website: http://freedomforbirth.com) για φωτογραφικό ή άλλο δημοσιογραφικό υλικό σχετικά με την ταινία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου