Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Λογοτεχνικό κολάζ με μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο


Σήμερα, είχαμε τη χαρά να δεχθούμε την επίσκεψη της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στο Φουγάρο και τη Βιβλιοθήκη Ανθός λαμβάνοντας μέρος στο Λογοτεχνικό Κολάζ! 

To Λογοτεχνικό Κολάζ υλοποιήθηκε από τους 20 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Με αφορμή το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που εφαρμόζει η δασκάλα τους, κα Κατσαλούλη, οι μαθητές θέλησαν να κάνουν βιβλιοπαρουσιάσεις των επιλογών τους. 

20 μαθητές, 14 ιστορίες, σε 3 καινούριες. Τα παιδιά βρήκαν την αγαπημένη τους σκηνή από κάθε βιβλίο και την ένωσαν αρμονικά , φτιάχνοντας μια νέα  δική τους ιστορία και την παρουσίασαν στη Βιβλιοθήκη. 

Σκοπός της συνεργασίας αυτής ήταν να μάθουν τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να συνεργάζονται και να έρθουν σε επαφή με τη Βιβλιοθήκη, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Ξεναγήθηκαν στα Εργαστήρια, όπου μιλήσαμε για τις τέχνες, εξερεύνησαν τον προαύλιο χώρο του Φουγάρου μιλώντας για το έργο τέχνης του Μαρκ Χατζηπατέρα, και έπαιξαν ping-pong μέχρι τελικής πτώσεως!

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, τη διευθύντρια του σχολείου, όπως και τη δασκάλα τους, κα Κατσαλούλη, για την πρωτοβουλία! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου