Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «Ο Καραγκιόζης του σήμερα»


karagiozis

Ο Δήμος Ναυπλιέων , στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων , συνδιοργανώνει με τον ΔΟΠΠΑΤ, τον  πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης του σήμερα».  Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα Τμήματος θεατρικών σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το Θέμα

Επιλέξαμε τον Καραγκιόζη ως κεντρική φιγούρα του φετινού Αναπλιώτικου Καρναβαλιού και του διαγωνισμού  πρώτα από όλα γιατί ο Καραγκιόζης, είναι αναπόσπαστο μέρος της νεότερης Ελληνικής Παράδοσης.
Αναπτύχθηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας και αναφέρεται σε γεγονότα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση και τους Ήρωες του 1821, από την Ελληνική Μυθολογία και από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Καραγκιόζης συνεχίζει την πορεία του μέχρι σήμερα και αντλεί τα θέματα του από την καθημερινή μας ζωή, τη φτώχια, τη μιζέρια, την ανεργία και από πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν  οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά  και μέσα, ώστε να δημιουργήσουν την γελοιογραφία τους. Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί.
Οι όροι του διαγωνισμού και η φόρμα συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων , www.nafplio.gr
Οι γελοιογράφοι μπορούν να υποβάλουν  έργα τους, το αργότερο έως τις 6 Μαρτίου  2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση nafpldim@otenet.gr Μόνον ηλεκτρονικές υποβολές θα γίνουν δεκτές .Η φόρμα συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από την ίδια διεύθυνση. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό του Δήμου Ναυπλιέων είναι δωρεάν.

Το μέγεθος των αρχείων πρέπει να είναι 25Χ35cm 300 DPI,TIF,CMYK ή Illustrator
Ο διαγωνισμός λήγει στις 17 Μαρτίου του 2013 ημέρα εγκαινίων της έκθεσης γελοιογραφίας 

Τα έργα θα εκτίθενται σε ειδική εγκατάσταση στην παλιά πόλη στο Ναύπλιο.

Βράβευση
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει, από 5μελή επιτροπή. Οι 3 καλύτερες γελοιογραφίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση την ημέρα των εγκαινίων με χρηματικά βραβεία ως εξής: 1ο βραβείο 500 €, 2ο βραβείο 200 € και 3ο βραβείο 100 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου