Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε χορεύοντας

Ημερομηνίες Event: Κυρ, 17/02/2013




Αυτές τις ημέρες σε ολόκληρο τον πλανήτη γίνεται μια προσπάθεια κινητοποίησης για την ευαισθητοποίηση όλων μας για την πάταξη του κοινωνικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Το φαινόμενο έχει τεράστιες διαστάσεις. “Μία στις τρεις γυναίκες στον πλανήτη θα πέσει θύμα βιασμού ή ξυλοδαρμού στη διάρκεια της ζωής της, όχι κατ’ ανάγκη από κάποιους αγνώστους, αλλά συχνά από κοντινούς της ανθρώπους" αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν λίγες ημέρες.

Όχι μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα, αλλά και στον ελεύθερο και αναπτυγμένο κόσμο καθημερινά συμβαίνουν περιστατικά άσκησης βίας επάνω σε γυναίκες και κορίτσια με συνέπειες ακόμη και στην υγεία των θυμάτων, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις που χάνονται και ζωές.

Ευαισθητοποιημένες από αυτό το γεγονός, που πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου, γίναμε μέλη υποστήριξης του V-day. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην μεγάλη παγκόσμια καμπάνια “One Billion Rising flashmob”, στην καμπάνια που στοχεύει στο να (ξε)σηκωθούν ένα δισεκατομμύριο πολίτες, γυναίκες και άνδρες, και να χορέψουν σε δημόσιους χώρους στις 14 Φεβρουαρίου ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Για τεχνικούς λόγους αλλάξαμε την ημέρα.

Την ερχόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 σας καλούμε όλες και όλους, κάθε ηλικίας στην εκδήλωση μας που θα γίνει στην Πλατεία Φιλελλήλων στην παραλία του Ναυπλίου στις 12 το μεσημέρι.

Με το σύνθημα ΕΛΑΤΕ να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ, θα δώσουμε το δικό μας μαζικό παρόν σε αυτή την Παγκόσμια διαμαρτυρία.

Από το Ναύπλιο, από την Αργολίδα, από την Πελοπόννησο, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή ήμαστε η μόνη παρόμοια εκδήλωση που έχει ανακοινωθεί σε αυτό το γεωγραφικό χώρο, θα βροντοφωνάξουμε:
ΟΧΙ άλλη ΒΙΑ εναντίον των μανάδων μας, των κοριτσιών μας, ημών των ιδίων.

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Βασιλική Ντουφεξή
Εύα Λυμπέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου