Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Η ψυχολογία της ανάγνωσης και τα κίνητρα του αναγνώστη» στο εργατικό κέντρο Άργους

  -  
 
Πρόκληση για πνευματική διεργασία ήταν η συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των σπουδαστών της Ακαδημίας των Πολιτών του Άργους και της Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής - Σχολικός Σύμβουλος, κα. Κρόκου Ζωής.

Ο κα. Κρόκου στην εισήγησή της, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Άργους, αναφέρθηκε, στους τύπους των αναγνωστών, που διαχωρίζονται σε α) αναγνώστες προσανατολισμένοι στο καθήκον, δηλαδή άτομα που διαβάζουν γιατί έχουν κάποιο ακαδημαϊκό στόχο ή μέσα από το διάβασμα επιδιώκουν την επαγγελματική τους ανέλιξη, β) οι αναγνώστες προσανατολισμένοι στις προσωπικές ανάγκες, δηλαδή διαβάζουν για την ανάπτυξη των προσωπικών τους ικανοτήτων. Επίσης μας μίλησε για τον σκοπό της ανάγνωσης που είναι είτε η επικοινωνία, η άντληση πληροφοριών, η ευχαρίστηση και η απόκτηση γνώσεων.

Με λόγο κατανοητό και συμμετοχή των σπουδαστών, ο εισηγητής κράτησε το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα.

Κάθε Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο η «Ακαδημία των Πολιτών» υλοποιεί τις τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με θεματικό άξονα την Ψυχολογία, στα πλαίσια του «Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Άργους» που παρέχει τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας.

Σημειώνεται ότι η «Ακαδημία των Πολιτών» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά στην περιοχή μας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Έχει στεφθεί με επιτυχία σε περισσότερα από 55 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη θεματολογία και συμμετέχουν στη διάχυση της γνώσης, χωρίς περιορισμούς.

Να επισημάνουμε για όσους πολίτες ενδιαφέρονται, ότι οι εγγραφές στην Ακαδημία των Πολιτών συνεχίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Κατερίνης ( 6973552194 ), Ελένη Κορδοπίτουλα ( 6945066302 ).
 
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου