Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ναύπλιο, 6-9 Μαρτίου 2014

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Ναύπλιο, 6-9 Μαρτίου 2014

 
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής, με αντικείμενο: «Σύγχρονη Φυσική και Κοινωνία, Επιτεύγματα-Τεχνολογία-Έρευνα», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου , τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών .

Τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ε.Ε.Φ. διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια ανά την Ελλάδα, με σκοπό αφενός την ενημέρωση σε σύγχρονα θέματα Φυσικής και αφετέρου να φέρει κοντά όλους τους Φυσικούς με πλήθος εκδηλώσεων επιστημονικού χαρακτήρα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις, εξελίξεις και τεχνολογίες που παρουσιάζει η Σύγχρονη Φυσική μέσα από εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών, παραδείγματα, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και από ειδικές συνεδρίες.

Ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι το Ναύπλιο από 6-9 Μαρτίου 2014.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις θα είναι : παρατήρηση ηλιακών κηλίδων , ουρανογραφία , επίδειξη πειραμάτων σε μαθητές , παραγωγή βιοντήζελ από μαθητές , διαδικτυακές συνδέσεις με ερευνητικά κέντρα και άλλα

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.Φ.: http://15physics.uth.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου