Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Παράσταση στο Τριανόν από το θέατρο της Εμπειρίας

  -

Μετά από ενάμιση χρόνο εργαστηριακής θεατρικής έρευνας, μια ομάδα που ξεκίνησε από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών αλλά σύντομα και μέσα από σκληρή δουλειά έφυγε από τα πανεπιστημιακά δεδομένα, με αρκετές παρουσιάσεις σε Ναύπλιο, Αθήνα και Βόλο μέσα στο σύντομο χρόνο ζωής της, διαρκώς πειραματιζόμενη και εξελισσόμενη, με ανθρώπους που όπως λένε χρησιμοποιούν το θέατρο για να ερευνήσουν την κοινωνία και τη ζωή καθώς και με μια βαθιά φιλοσοφία περί της τέχνης και του θεάτρου, το Θέατρο της Εμπειρίας, ακριβώς πριν το μεγάλο του πρότζεκτ "Πεθαίνω σαν Χώρα" του Δ. Δημητριάδη που ετοιμάζει για τον Αύγουστο, επιστρέφει για τρεις συγκλονιστικές παραστάσεις με αρχή το Σάββατο 22 Μαρτίου στο θέατρο Τριανόν.
"Η Απομόνωση είναι σκοινιά. Είναι φόβος θανάτου για να βρούμε ζωή ολόκληρη κι όχι μισή. Είναι θέατρο βαθύ και ουσιαστικό. Είναι ζωή στο τώρα όταν όλα όσα κατέχουμε είναι το πριν" λέει στο εισαγωγικό κείμενο της παράστασης ο Νίκος Φυτάς, σκηνοθέτης της ομάδας.

Περίληψη έργου: Καταστολή. Αποξένωση. Βία. Ο αστικός και αστύφιλος σύγχρονος τρόπος ζωής. Η ζωή σαν παλμός. Ο παλμός σαν μουσική. Η υλη. Το πνεύμα. Η αντικειμενικότητα των πραγμάτων. Αποσπάσματα από την Συντροφιά του Μπέκετ, αποσπάσματα από τα ιστορικά γεγονότα της δίκης της Ιωάννας της Λωρραίνης καθώς και αποσπάσματα από το Πεθαίνω σαν Χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη, σε ένα κείμενο με αρχή, μέση και τέλος. Πέντε πρόσωπα. Ένα live set. Η Μηχανή. Η Φωνή. Τα δυο ανθρώπινα σώματα. Ο Μουσικός. H αντικειμενικότητα. Ο παλμός. Η υλη. Το πνεύμα. Σε ένα πλήρως χορογραφημένο, καταιγιστικό και ασφυκτικό πενηντάλεπτο. Σε ένα απρόσωπο βιομηχανικό μέλλον. Αυτή είναι η Απομόνωση.

Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νίκος Φυτάς Επιμέλεια Συρραφής: Νίκος Φυτάς, Χρύσα Κασαή Σκηνικά: Δανάη Γιαννουλάκη Κοστούμια: Ελισάβετ Λάτσιου 
Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Φυτάς Βοηθός 
Σκηνοθέτης: Ellie Fontaine 
Δημιουργικό: Sugahtank – Γιάννης Ρουμπάνης 
Παίζουν: Φαίδρα Γκούβερη, Νάλια Ζήκου, Αρρήτη Κεχαγιά, Εμμανουήλ Μαμαλάκης, Νίκος Χρόνης
Χώρος: Θέατρο Τριανόν, Βασ. Κωνσταντίνου 34, Ναύπλιο (Πλ. Συντάγματος) 
Παραστάσεις: Σάββατο 22 Μαρτίου, Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Απριλίου 
Ώρα έναρξης: 21:00 Διάρκεια: 50' 
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 4Ε/ Φοιτητικό 2Ε/ Άνεργοι Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου