Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

12 ώρες για την Ελλάδα το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στη Βιβλιοθήκη Ανθός

ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

12 ώρες για την Ελλάδα

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014
Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στον ελληνικό λαό από τις Βρυξέλλες. Με πρωτοβουλία Ελλήνων και Βέλγων των Βρυξελλών, διοργανώνεται μία μεγάλη εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 2,500 επισκέπτες και δημοσιότητα σε βελγικά, ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Η φετινή εκδήλωση «12 ώρες για την Ελλάδα» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάγνωση της Ιλιάδας του Ομήρου από 200 αναγνώστες, συζητήσεις, masterclasses ελληνικής κουζίνας,  ανάγνωση της «Αναφοράς στον Γκρέκο» από τον Γιώργο Χωραφά και
μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αλέκα Κανελλίδου, Γιάννη Ζουγανέλη και Πάνο Μουζουράκη, στις 9 μ.μ. το Σάββατο 28/6.

Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και το ΦΟΥΓΑΡΟ θα αναμεταδίδουν ζωντανά μέσω διαδικτύου τις εκδηλώσεις και στη συνέχεια τη συναυλία,
στην αίθουσα της βιβλιοθήκης ΑΝΘΟΣ από τις 6 μ.μ. και μέχρι τα μεσάνυχτα, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ελεύθερα για το κοινό.

Φέτος η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Οι 12 ώρες για την Ελλάδα παρουσιάζουν μία σύγχρονη και θετική εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων μέσα από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις. Επιπλέον στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών δράσεων (στο παρελθόν ενισχύθηκαν φορείς όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Ελλάδα»). Τα έσοδα από την φετινή εκδήλωση θα δοθούν σε σχολεία της Β. Ελλάδας για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. 

www.facebook.com/12HeuresPourLaGrece


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Ανδρονίκη Τζομάκα, Συντονίστρια δράσεων
27523 62141

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου