Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το Θέατρο στο Φουγάρο. Σοφοκλή: Αντιγόνη, την Πέμπτη 19 Ιουνίου


Σοφοκλή: Αντιγόνη

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014
 
Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 11 το βράδυ, οι φοιτητές του τέταρτου Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζουν την τελική τους εργασία στην Υποκριτική, δουλεύοντας πάνω στο κείμενο της Αντιγόνης του Σοφοκλή, σε μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου το ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τα μαθήματα των φοιτητών και τις δοκιμές για τη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Επί σκηνής, ένας κύκλος, από τον οποίο ξεκινούν και στον οποίο καταλήγουν όλες οι δράσεις. Οι φοιτητές μεταπηδούν από τον ένα ρόλο στον άλλο ενώ ταυτόχρονα συγκροτούν τον Χορό της τραγωδίας.

Στο κέντρο αυτής της δουλειάς δεν βρίσκεται η σκηνοθεσία αλλά η θερμοκρασία της επικοινωνίας ανάμεσα στους ηθοποιούς και η σχέση τους με τους θεατές, οι οποίοι κάθονται σε μικρή απόσταση, περιμετρικά της τετράγωνης σκηνής. Λιτότητα και λόγος, βλέμματα και αδρές κινήσεις, ακρίβεια και καθαρότητα: αυτά είναι τα κριτήρια για την αξιολόγηση της δουλειάς των φοιτητών αλλά και τα ζητούμενα για την έκθεση της δουλειάς τους μπροστά σε κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σοφοκλή - Αντιγόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου