Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Δύο εργαστήρια βασισμένα στη έκθεση Mark Hadjipateras στο Φουγάρο!

 

 

μονοτυπίες με τον Marκ Ηadjipateras!
Με αφορμή την έκθεση του Mark Hadjipateras στη FOUGARO THE GALLERY Nafplion, καλούμε τα παιδιά να έρθουν σε μια συνομιλία με τον καλλιτέχνη και το έργο του.  Αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτά και επιτοίχια έργα , οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ζωγραφιές, με τη μέθοδο της μονοτυπίας -μιας τεχνικής που βασίζεται στην χάραξη- που ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα τους διδάξει, σε ένα τρίωρο εργαστήριο την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.


από 10 ετών και άνω
πρόγραμμα
Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, ώρα 18.30-21.30


κόστος συμμετοχής 8€
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)

οι τρεις πρώτες συμμετοχές προσφέρονται δωρεάν με την υποστήριξη του ΦΟΥΓΑΡΟΥ!


πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
Ρίτα Ζηκίδου, 27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr --

ο Aλουμίνιος Kόσμος εν κινήσει
εργαστήριο κινούμενης εικόνας
με τη Χριστίνα Ντεπιάν 
Για το έργο του AluminumWorld ο Μark Hadjipateras δημιούργησε εκατοντάδες μικρά γλυπτά – φιγούρες από αλουμίνιο. Τοποθετημένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ορίζουν μεταξύ τους  σχέσεις, που δημιουργούν στους θεατές συνειρμούς, συσχετίσεις  και ερμηνείες, τέτοιες που πιθανόν δεν υποψιάζεται ή αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας τα παιδιά θα συνθέσουν με τον δικό τους τρόπο τις φιγούρες του Μark Hadjipateras προτείνοντας τις δικές τους σκέψεις τόσο για τα ίδια τα αντικείμενα όσο και για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Φιγούρες ανθρωπόμορφες, γεωμετρικές, αρχέτυπες, αρχιτεκτονικές, που θυμίζουν φυτά ή μηχανές, ζώα ή ρομπότ θα κινηθούν από τα παιδιά για να δημιουργήσουν ένα ταινιάκι κινούμενης εικόνας.


-Τι χαρακτήρα φαντάζεσαι ότι έχει η φιγούρα που διάλεξες;
-Θα μπορούσες να την ονομάσεις;
-Μπορεί να κινηθεί; Με τι είδος κινήσεις φαντάζεσαι να προχωράει;
-Πώς θα θέλατε να συνθέσουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι φιγούρες που διαλέξατε; -Το περιβάλλον είναι στατικό ή μήπως κινείται και αυτό;
-Τι ήχους φαντάζεσαι να δημιουργεί η φιγούρα που κινείς; Να προσπαθήσουμε να τον αναπαράγουμε;

Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα τις δούμε “εν κινήσει” στο ταινιάκι που θα δημιουργήσουν ομαδικά τα παιδιά στο τρίωρο του εργαστηρίου. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί θα παρουσιάσουν τις προεκτάσεις και ερμηνείες τους συνδυάζοντας τον δικό τους κόσμο με τον Αλουμίνιο Κόσμο του Μark Hadjipateras, μία καινούρια κινούμενη διάσταση στο έργο. Το ταινιάκι – αποτέλεσμα της συνεργασίας στο εργαστήριο θα είναι μία συνεργασία της ομάδας των παιδιών με τον καλλιτέχνη.


για παιδιά 9-12 ετών
πρόγραμμα
Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ώρα 18.00-21.00
κόστος συμμετοχής
15€
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)περιορισμένος αριθμός συμμετοχών: επικοινωνήστε εγκαίρως για κρατήσεις θέσεων!

οι τρεις πρώτες συμμετοχές προσφέρονται δωρεάν με την υποστήριξη του ΦΟΥΓΑΡΟΥ

πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
Ρίτα Ζηκίδου, 27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr         

Aluminum World - animated by children  http://vimeo.com/100251207
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου