Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Eκδήλωση Europe Direct Ναυπλίου και Παραρτήματος Εθνικής Πινακοθήκης με έργα μαθητών του 3ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου


Ναύπλιο, 23.6.2014           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και
η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου
διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικών έργων μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου

την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
στον κήπο της Πινακοθήκης, Σιδ. Μεραρχίας 23, Ναύπλιο

20140619_120958

Λίγα λόγια για τα έργα
Τα έργα φιλοτέχνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της συνεργασίας του 3ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου με το Odyssey Charter School στο Delaware των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τίτλο «Από τη ζωγραφική στην εικονογράφηση». Οι μαθητές του Β1 τμήματος γνώρισαν τρεις ξένους ζωγράφους, τους Βαν Γκογκ, Μιρό και Πικάσσο μέσα από βιβλία και το διαδίκτυο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν  την περιοδική έκθεση της Πινακοθήκης με τίτλο «Η θάλασσα στη νεοελληνική τέχνη», όπου εστίασαν στους Έλληνες Ν.Λύτρα, Ν.Χατζηκυριάκο-Γκίκα και Κ.Τσόκλη, με την καθοδήγηση της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας της Πινακοθήκης κ. Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου. Ζωγράφισαν είτε συγκεκριμένα έργα των παραπάνω ζωγράφων με τη δική τους ματιά, είτε ένα έργο βασισμένο στην τεχνοτροπία τους.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, λειτουργεί από τις αρχές του 2013 και αποτελεί την πρώτη πύλη πληροφόρησης του κοινού για τις ευκαιρίες, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με φορείς της περιοχής με σκοπό να αξιοποιούνται οι διασυνδέσεις του Κέντρου με θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και να αναδεικνύονται θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην ΕΕ (εκπαίδευση, πολιτισμός, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα, εργασία κ.ά.).
Το EUROPE DIRECT, από την αρχή της λειτουργίας του, συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Παν/μίου Harvard για πλήθος δράσεων και φέτος για πρώτη φορά φιλοξένησε δύο υπότροφους φοιτητές του στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος Cultural Internships in Greece, για την πρακτική τους άσκηση (Ιούνιος 2014). Η συγκεκριμένη έκθεση παιδικών ζωγραφικών έργων, υπήρξε πρωτοβουλία του EUROPE DIRECT και η υλοποίησή της καθώς και η παραγωγή του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού που θα παρουσιαστεί, αποτέλεσε μέρος της πρακτικής άσκησης των δύο υποτρόφων φοιτητών.
Επιπλέον, το EUROPE DIRECT συνεργάζεται με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης για την υλοποίηση μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων και εικαστικών εργαστηρίων. Στην ίδια κατεύθυνση της προαγωγής των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών θεμάτων, βρίσκεται η σύμπραξη του EUROPE DIRECT με το δίκτυο TEACHERS 4 EUROPE, μίας επιμορφωτικής δράσης που υλοποιεί η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Μάλιστα η συμμετοχή δασκάλων του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου στη δράση Teachers4Europe, με επικεφαλής τη διευθύντρια και εκπαιδεύτρια στη δράση κ. Χρύσα Σαββάκη, αποτέλεσε την αφορμή για την αναζήτηση και υλοποίηση της συνεργασίας με το αμερικανικό σχολείο που αναφέρθηκε παραπάνω. Εκτός αυτού, το EUROPE DIRECT έχει επαφή με πλήθος σχολείων της Περιφέρειάς μας, με την Περιφερειακή Δ/νση Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου και με τις Δ/νσεις Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας.
Η παρούσα έκθεση είναι καρπός των παραπάνω συνεργασιών και σας καλούμε να την απολαύσετε!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 Παραλιακή Οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, τηλ. 2752 362 141, europedirect@argolida.gr www.europedirectnafplio.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου